logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Behringer XENYX 1222 FX wymaga wzmacniacza do kolumn Omnitronic KPX 212?

igodem 21 Gru 2008 12:02 1131 5
REKLAMA
  • #1 5884655
    igodem
    Poziom 10  
    Mam do Was pytanie czy między tym mikserem http://naglosnienie.djshop.pl/dj/sklep/Behringer/2714,Behringer-XENYX-1222-FX.html , a tymi kolumnami (i czy one sie nadają ?) allegro.pl/item508302548_pro_omnitronic_kolumna_kpx_212_500w.html jest koniecznosc kupienia jakiegos wzmacniacza, jeśli tak to jakiego...?? Jak widac jestem narazie zielony i malo wiem na temat takich sprzetow ale sa mi one niezbedne, wiec mam nadzieje, że mogę liczyc na pomoc bardziej doswiadczonych. Z góry dzieki za odpowiedz i zycze Wesolych Świąt wszystkim forumowiczom.

Kolega nie czytał Regulaminu, albo zrobił to zbyt pobieżnie.
    Regulamin p.10.11, 11, 14, 15.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #2 5884682
    auroxik
    Poziom 26  
    Ocena: 14
    1. czy wogolepotrzebny ci taki mikser?? Co chcesz pod nieg wpinać?
    2. Kolumny sa pasywne czyli potrzebny jest do nich wzmacnaicz.
    3. nie polecam kolumn mała skuteczność plastik ogólnie słabe. Poszukaj coś z uzywek. np. LDM, Hand-Box.

Napisz ile kasy chcesz przeznaczyc do czego ma to sluzyc co chcesz podlaczyc napwno coś doradzimy

Moderowany przez dj-MatyAS:

Pomimo wielokrotnych próśb Kolega nadal nie wyraża ochoty na zapanowanie nad swoimi błędami w pisowni.
    Regulamin p.6, 15
    Ostrzeżenie.

• REKLAMA
  • #3 5894992
    arek59
    Poziom 29  
    Ocena: 326
    Tych tolumn co podałeś to niby tanie ale mają słabą efektywność i dzwięk jest przeciętny, szczególnie bas. Co do końcówki mocy starczyła by ci uzywana z firm ELMUZ, LDM, ADS, hand box, crown. Co do kolumn to będzie cięzej za niską cene ale też jak LDM, elestra, elmuz są firmy ok. Z tych firm co ci wymieniłem będzie cie nagłośnienie kosztować ok 1500zł. Będzie coś koło 2*250W RMS/8R, myślę ze ci starczy.
    Napisz coś gdzie chcesz zastosować ten sprzęt oraz ile planujesz wydatku na ten sprzęt?
  • REKLAMA
  • #4 5907504
    igodem
    Poziom 10  
    Szczerze mówiąc sprzęt ten potrzebuje do prywtnego użytku mikser do takiego domowego studia, a kolumny potrzebuje do nagłośnienia swoich recitali, ale skromnych bo zazwyczaj na ok 30-40 osob. Moge sie tez zastanowic nad aktywnymi kolumnami tylko chcialbym zmiescic sie w 1200 zlotych.
  • REKLAMA
  • #5 5907993
    arek59
    Poziom 29  
    Ocena: 326
    Na imprezy do 50 osób to wystarczy spokojnie sprzęt o mocy 2*150 - 200W. Zapasik zawsze sie przyda. Jednym z najtańszym wyjsciem jest kupno uzywanego sprzetu np polskich firm LDM, elmuz, elestra lub inne o ile są dobre firmy.
  • #6 5911059
    !katun!
    Poziom 22  
    Ocena: 30
    Do autora:
    Cały problem w tym, że ciężko w podanej sumie będzie znaleźć coś, co pogra dłuższy czas. Wszystkie tanie kolumny są bardzo nietrwałe, słabo wykonane, i kupowanie ich na dłuższy czas bardzo mija się z celem. Najtańsze z miarę trwałych to chyba jednak Behringer, wpisz sobie w wyszukiwarce. Poniżej tego już raczej nie warto schodzić, bo będziesz musiał szybciutko kupić coś nowego.
REKLAMA