logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do ustawiania hasła na folder z pendrive na różnych komputerach

25 Gru 2008 13:38 2442 5
REKLAMA
  • #1 5901207
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 5901251
    janko.muzykant
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Wydaje mi się że najprościej będzie zrobić z tego folderu archiwum, czyli spakować np rarem albo czymś innym dodając przy tym hasło. Wtedy przy próbie otwarcia będzie się pytac o podanie tego hasła. Można nawet dodać do plików *.zip hasło w explorerze windows w menu plik, ale wtedy mimo hasła pokazuje listę plików w archiwum, tylko nie pozwala ich otworzyć. Chyba kiedyś widziałem jakiś program do szyfrowania folderów, ale teraz nie chce mi się szukać ;) więc poszperaj w internecie sam, ale sposób z archiwami też działa.
    pzdr.
  • REKLAMA
  • #3 5901264
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 5901310
    janko.muzykant
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    ale z archiwami bedzie chyba najprościej i zadziała na każdym komputerze.
    Aha przypomniało mi się że jest jeszcze bardzo dobry program truecrypt, za pomocą którego możesz tworzyć zaszyfrowane dyski i je montować np. z pendriva
  • REKLAMA
  • #5 5902185
    jerzy markowski
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Folder Lock 6.1.2.Trial do pobrania np. na interia.pl.
  • #6 5902335
    xray81
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Tylko jest jeden problem taki program będziesz musiał instalować na każdym komputerze gdzie będziesz chciał otworzyć ten katalog. Polecam ci TrueCrypt 6.1a jest darmowy możesz nim zaszyfrować również pendrive ale zanim to zrobisz musisz skopiować wszystkie pliki z niego ponieważ przy szyfrowaniu pena Truecrypt usuwa wszystko.
REKLAMA