logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do szyfrowania folderów z hasłem i odzyskiwania kluczy/certyfikatów

technikt 10 Gru 2007 16:31 1213 3
REKLAMA
  • #1 4573045
    technikt
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Witam.

Mimo że podobne tematy pojawiały się już na forum ,to mi jednak chodzi o coś trochę innego.Szukam programu który miałby trzy niezbędne dla mnie funckje:

Musi zakładać hasło na folder ,w taki sposób że jest to normalny folder do którego przy próbie wejścia pojawia się monit o podanie hasła ,nawet jak chce wejść do niego z mojego konta.Druga rzecz ,wszystkie pliki w folderze muszą być zaszyfrowane tak,żeby jedyną możliwością dostępu do nich było podanie hasła do folderu.Musi być też możliwość skopiowania kluczy\certyfikatów pasujący do mojego zaszyfrowanego folderu z hasłem, i po awari czyli skasowaniu programu lub tych kluczy była możliwosć ich przywrócenia po ponownej instalacji i odzyskania dostępu do danych.Mam nadzieje że instnieje taki program ,może być no free.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4573169
    Ibuprom
    Poziom 26  
    Ocena: 180
    Wszystko to oferuje darmowy TrueCrypt. Co prawda nie folder, ale funkcjonalnie bardzo podobnie. Tworzysz sobie plik .bat z domyślnymi przełącznikami (plik kontenera, ścieżkę docelową, pliki-klucze, etc) i wystarczy wprowadzić hasło do odszyfrowania pliku-klucza i dane są widoczne jako osobny dysk. Na stronie truectypta jest to bardzo przystępnie opisane, co prawda po angielsku, ale nie powinno być problemu ze zrozumieniem dokumentacji.
  • REKLAMA
  • #3 4573438
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Google twoim przyjacielem
    LINK
  • #4 4574008
    technikt
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    Ok dzięki ,przestudiuje sobie ten program i jeszcze zobacze podobny ze steagnosa.

P.S Google już nie jest moim przyjacielem bo mimo korzystania z zaawansowanych zapytań , kończy mi się cierpliwość zanim przebrne przez ten syf cały i znajdę to co chciałem .. szukałem ..
REKLAMA