logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić zablokowaną kartę SIM po wyciąganiu KI? Klonowanie Heyah

GIERAPA 28 Mar 2004 13:17 4839 9
REKLAMA
  • #1 568488
    GIERAPA
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    No własnie mam pytanie czy jest możliwość naprawy karty SIM która została zablokowana przy wyciąganiu KI??

A próbował ktos sklonować heyaha??
  • REKLAMA
  • #2 568544
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Nie, taka karta ma wyczerpany limit prób zapytań o KI, nic się już nie da zrobić.
  • REKLAMA
  • #3 568645
    GIERAPA
    Poziom 13  
    No nic to lipa ale w sumie karte kupiłem tylko do testów i starciłem całe 5zł:)
  • REKLAMA
  • #4 571988
    GIERAPA
    Poziom 13  
    Dobra wiem juz że nie da sie sklonować karty HEYAH :) właśnie próbowałem ;D
  • #5 573120
    tomaszwl
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4
    ja doszedlem do tego ze da sie klonowac karty ktore sa phase2, a phase2+ to te nowe co da sie je tylko udupic. Tu bylo tez moje zdziwko - bo stosunkowo nowa karta z popa (moze ze 2 m-ce) jest jeszcze phase2.
    ztcw to taktaki co maja "@" w numerze seryjnym sa phase2+.
    pozdro,
    Tomasz WL
  • #6 891163
    mosfet
    Poziom 25  
    Ocena: 27
    czegos tu nie rozumiem...

telefon w jakis sposob musi wiedziec co jest na tej karcie, wiec dane z niej musza byc czytelne. Dlaczego nie da sie ich skopiowac?

telefony moze produkowac przeciez kazdy (tak mi sie przynajmniej wydaje) wiec protokoly odczytu SIM'a nie sa chyba tajemnica?...

......chyba ze stacja bazowa (a sluchawka jest tylko bezprzewodowym interface'm) caly czas komunikuje sie z SIM'em w jakis supertajny sposob a klucze zna tylko Matka Boska i Mosad..

jak to jest?
  • #7 891753
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    mosfet napisał:
    telefon w jakis sposob musi wiedziec co jest na tej karcie, wiec dane z niej musza byc czytelne. Dlaczego nie da się ich skopiowac?
    No właśnie że nie ;) karta robi za coś w rodzaju cylindra magika, wkładasz królika (jedną liczbe) i wyciągasz gołębia (drugą liczbe). Funkcja przekształcające jest znana karcie jak i operatorówi (została także udokumentowana), natomiast klucz do szyfrowania jest znany operatorowi i zapisany w karcie w obsarze który nie ejst do odczytu.
  • #8 1160239
    TMK_M
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Znalazłem stronkę na której sprzedają specjalny czytnik ESR READER właśnie do tych nowych kart, który wykożystuję konsumpcję energi. Czytnik ten oparty jest na 2 atmelach. Jestem zarejestrowany na zagranicznych forach i tam pisza ze to jest zwykly phoenix i tylko oszukuja ludzi.
    Sciagnijcie sobie program Smart Scan ktory jest podobna najleprzy bo jest mieszanka wszystkich programów (simScan, WoronScan, itp...) i zekomo czyta nowe karty zabezpieczone algorytmem comp128 v2.
    Jak juz przetestujecie to podzielcie sie opiniami
    Ja wlasnie sciagnolem sobie ten program i bede go zaraz testowac.
    Oto ta strona:

http://www.smart-scan.narod.ru/3_eng_read_comp2.htm
    http://www.smart-scan.narod.ru/eng_index.htm
  • #9 1639230
    zenek334
    Poziom 11  
    a testowal ktos nowe startery POPa za 12 zl? da sie sklonowac?

a jak wyglada sprawa w heyah, bo gdzies czytalem ze tylko te z @ nie mozna, ja mam bez @ (880..), ale nie chce jej narazac, jak dorwe jakas inna bez @ to sprobuje i dam znac.

jakich programow polecacie uzyc do zczytania Ki?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Karta SIM zablokowana po wyczerpaniu limitu prób zapytań o klucz KI nie może zostać naprawiona ani odblokowana. Próby klonowania kart Heyah zakończyły się niepowodzeniem, zwłaszcza dla nowszych kart oznaczonych jako phase2+, które są zabezpieczone i trudne do sklonowania. Starsze karty phase2 można teoretycznie klonować, natomiast karty z symbolem "@" w numerze seryjnym są phase2+ i praktycznie nie do sklonowania. Dane na karcie SIM są chronione kluczem szyfrującym znanym tylko operatorowi i zapisanym w obszarze niedostępnym do odczytu, co uniemożliwia ich kopiowanie. Istnieją specjalistyczne czytniki, takie jak ESR READER, oraz oprogramowanie Smart Scan, które rzekomo potrafią odczytać nowe karty zabezpieczone algorytmem comp128 v2, jednak ich skuteczność jest kwestionowana. W przypadku starterów POP i Heyah bez symbolu "@" również nie udało się ich sklonować. Ogólnie, klonowanie i naprawa zablokowanych kart SIM Heyah jest obecnie bardzo ograniczona i niezalecana.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA