starter55 napisał: Kolego
@hard a jak z tym moim zapytaniem?
Cytat: Czy config moge tez zapisać phoenixem? i jak to zrobić bo w opisach znalazlem ze to robi sie JDMem wsad do pic...
Czy karta Green2 ma odrazu loader?
Coć mi świta bo to musi być phoenix ISO czy tak?
Mam tez wsad w .txt w jakim progranie przekonwertuje na .hex? (hex editor)
A moze kolego
@hard masz gotowy wsad pl do 877/256?
Pozdrawiam.
Do programowania czystej karty wsadem SimEmu 6.01 używałem programatora JDM-ISO a Phoenixa tylko do zczytywania KI i IMSI z oryginalnej karty.
Może i programuje się Phoenixem ale ja nie wiem jak bo nigdy tego nie -robiłem.Pewnie są inne jeszcze sposoby.
Konwersje plików hex na format 256k pod Green2 zrobisz dowolnym konfiguratorem do tych własnie celów.Możesz nim już sobie przygotawać i wpisać wszytkie wartosci na karte dotyczące KI IMSI PUK1 ,PUK2 i wiele innych.Nie musisz wtedy tego wszytkiego wpisywać ręcznie z poziomu telefonu.Po zaprogramowaniu masz już gotowego swojego klona.
Tu jest przekonwertowany na 256k hex PL
-Bierzesz JDM-ISO i IC-Proga
-ustawiasz PIC 16F877 i dajesz wymaż
-otwierasz i ładujesz najpierw wsad FLASH !!!!!!!!!! (zawiera on loader który pozwala na dostęp do pamieci EEP w karcie )
Jeśli jest ustawiona weryfikacja programowania to wywali bład na końcu ale nie nalezy się tym przejmować ,jest to po prostu założony atrybut Protect aby nie można było zczytaj Twojej karty
-Teraz programowanie EEPROMA
- w ustawieniach IC-Proga ustawiasz SmartCard (Phoenix) oraz typ Eeproma czyli 24C256
-ładujesz wsad EEproma i wgrywasz na karte.
Karta zostala zaprogramowana wsadem SimEmu 6.01
Wkładasz to telefonu i wpisujesz pin 1111 i możesz modyfikować zawartość karty