logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki Creative S750 - Wasze opinie i doświadczenia użytkowania

lukasz_pro 29 Gru 2008 15:10 1875 5
REKLAMA
  • #1 5918531
    lukasz_pro
    Poziom 2  
    witam,co sądzicie o tych głośnikach,czy ktoś z was je posiada???
  • REKLAMA
  • #2 5929754
    Albert157
    Poziom 1  
    Widziałem i słyszałem jak grają te głośniczki poprostu BAJKA! znajomy mojego znajomego posiada owy sprzet . w połączeniu ze specjanie przygotowanym pomieszczeniem , plazmą 52 cale i filmem wojennym , czujesz jak kule przelatują ci koło głowy i chowasz sie za sofą POLECAM!
  • REKLAMA
  • #3 5939991
    lukasz_pro
    Poziom 2  
    a jak sie spisują w muzyce???? :D
  • REKLAMA
  • #4 6013573
    maju892
    Poziom 2  
    Są do niczego bardziej plastikowego basu w życiu nie słyszałem mam 100 watowe technicsy c120a i grają o niebo czyściej i przyjemniej niż ten jak dla mnie zabawkowy zestaw.Dźwięk jest nie wyraźny dudniący bas zagłusza średnie tony po za tym są bardzo awaryjne siadają kanały wyjściowe satelit mi nie działają już 3.Jedynym plusem jest grzejący się głośnik który w czasach teraźniejszego kryzysu gazowego może robić za grzejnik.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 6015397
    AddMaster
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam
    Popieram wypowiedź maju892, to jest tani, plastykowy syf, który sprzedają za duże pieniądze naiwnym!

Słuchałem (tfu!) tego u kolegi, subwoofer miał pod biurkiem i jedynym plusem było to, że po rozkręceniu mocy działał jak niezły wentylator.

Sopranu brak, średnie tony po prostu sztuczne a bas to dudnienie o bardzo nieprzyjemnej barwie. Za tą cenę wolałbym kupić używany wzmacniacz i jakieś fajne kolumienki z drugiej ręki z allegro :/

Do Albert: jak bym miał specjalnie przygotowany pokój i plazmę 52 cale to bym zainwestował w coś (cokolwiek!!) lepszego, niż te plastykowe popierdółki! Musisz mieć, z całym szacunkiem, bardzo kiepskie doświadczenia z akustyką, skoro te creative'y to dla Ciebie bajka :(. W filmie i dobrym ustawieniu (jak wcześniej nie miało się styczności z ŻADNYM kinem domowy) to może i wywołują niezłe wrażenie... ale to tyle :/

A w muzyce... uuu, okropnie, w ogóle się nie sprawdzają, każdy znany mi utwór spłaszczyły do poziomu mułu, dźwięk jest skrajnie nierealistyczny. Zerowa scena dźwiękowa, pasmo przenoszenia które podaje producent (20 Hz - 40 kHz) jest BAJKĄ! Wyssaną z palca, bo takie parametry to chyba przy spadku -40dB...

Ten woofer słychać tylko jak pierdzi, wydaje z siebie długie pierdnięcia, okropne. no i 40kHz... też kosmos, ciekawe jeszcze, jak wygląda wykres dla tych 20 Hz - 40 kHz, pewnie lepiej niż przekrój Himalajów, góry, doliny i wielkie kaniony.
    Przepraszam za szyderczy ton mojej wypowiedzi, nie chcę nikogo obrazić, ew. tylko sponiewierać Creative'y, które nie są warte swej ceny.

Serdecznie ich nie polecam.

Pozdrawiam
  • #6 6908525
    Antonee
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Wadą tego zestawu jest nie to, co piszą krytykujący powyżej, tylko to, że wymaga wstępnego ustawienia (przyciski na pilocie lub na obudowie) po włączeniu ich w sytuacji, gdy wcześniej zestaw był odłączony od sieci. To ustawianie jest troche upierdliwe, ale po kilkunastu sekundach regulacji jest OK. Jeśli się tego nie zrobi, to efekt jest taki jak opisują poprzednicy. Po prostu Creative zaprogramował zimny start fatalnie. Poza tym są super.
    Jeśli by je porównywać z zestawami po kilka tysięcy euro, to w wielu przypadkach Creative przegra.
REKLAMA