pan_kotek zlituj się i zamieść pełen projekt. Ten kod jest poprawny i u mnie działa. Idę o zakład że twój image, jest super wymiarów, jest widoczny itd. U mnie jest dobrze, więc działa, ale u ciebie za pewne nie jest dobrze, więc nie działa. Jak zamieścisz spakowany CAŁY projekt to będzie w łatwiej znaleźć błąd, bo tutaj wszystko jest ok.
kossak21 Twój konstruktor kopiujący bije po oczach. Polecam ci sprawdzić jak on działa i napisać go poprawnie.
Operatory - dawno nie widziałem takich dzieł jak u ciebie. Ciekawe parametry przekazujesz i ciekawe zwracasz. Polecam ci poczytać nt. jezyka C++. Podejrzewam, że dlatego masz problem, bo po prostu ten język nie jest ci do końca znany i nie wszystko w nim jest dla ciebie zrozumiałe. Miejscami masz po prostu problemy z krótkowzrocznością podczas pisania.
Klasa(const Klasa &o) - kopiujący
Klasa& operator=(const Klasa &o)
Klasa& opeartor+=(const Klasa &o)
Klasa& operator-=(const Klasa &o)
W wyjątkowych sytuacjach += i -= wyglądają inaczej i dotyczy to przypadków kiedy zwracane jest coś innego, ale to naprawdę rzadkość.
Jak się uczysz C++ to zainteresuj się nim dokładniej. W C++ są już napisane listy, kolejki, tablice, które mają wiele wiele fajnych rzeczy. Wszystko to tkwi ukryte pod hasłem STL. Poszukaj a wiele się dowiesz.
Natomiast tutaj popraw wszystko i tak jak kolega przedstaw kod w postaci całego spakowanego projektu. Inaczej po tym co napisałeś, wiem jedynie że nie czujesz się dobrze w c++ i nic więcej powiedzieć nie mogę. Jakby był projekt to dałoby się więcej.