Witam serdecznie
Mam problem z moim komputeren stacjonarnym.
Windows XP SP2
procesor - Athlon
Lite On - CD/DVD
Otóż system pracuje poprawnie i nie ma z nim żadnych problemów. Problemy zaczyną się gdy włożę do napędu płyte CD lub DVD i chce coś na niej wypalić przy pomocy Nero.
Zczyna sie zapis, dochodzi do 2% i wyłącza sie komputer.
Próbuje właczyć go i słychać jedynie pracę wentylatorów, nie słychac twradego dysku, na monitorze pusto.
Nie reaguje na właczanie i wyłaczanie ani na reset.
Jedyny sposób na niego, to odłączyć go od zasilania i ponownie włączyć, wtedy zaczyna poprawnie pracować.
Podobny problem jest z odtwarzaniem filmów z płyt DVD I CD - zaczyna czytać płytę i również wyłacza się komputer, dopiero za 2-3 podejściem zalapuje i juz wszsytko jest dobrze.
Dobrym sposobem jest szybkie wejście w Mój komputer i exploracja dysku CD i ręczne odpalenie filmu.
Odinstalowałem Nero i zainstalowałem ponownie jednak problem nie ustąpił.
Proszę o pomoc.
Co może być przyczyną takeigo zachowania sie komputera?
Czy przeinstalowanie systemu pomoże?
Mam problem z moim komputeren stacjonarnym.
Windows XP SP2
procesor - Athlon
Lite On - CD/DVD
Otóż system pracuje poprawnie i nie ma z nim żadnych problemów. Problemy zaczyną się gdy włożę do napędu płyte CD lub DVD i chce coś na niej wypalić przy pomocy Nero.
Zczyna sie zapis, dochodzi do 2% i wyłącza sie komputer.
Próbuje właczyć go i słychać jedynie pracę wentylatorów, nie słychac twradego dysku, na monitorze pusto.
Nie reaguje na właczanie i wyłaczanie ani na reset.
Jedyny sposób na niego, to odłączyć go od zasilania i ponownie włączyć, wtedy zaczyna poprawnie pracować.
Podobny problem jest z odtwarzaniem filmów z płyt DVD I CD - zaczyna czytać płytę i również wyłacza się komputer, dopiero za 2-3 podejściem zalapuje i juz wszsytko jest dobrze.
Dobrym sposobem jest szybkie wejście w Mój komputer i exploracja dysku CD i ręczne odpalenie filmu.
Odinstalowałem Nero i zainstalowałem ponownie jednak problem nie ustąpił.
Proszę o pomoc.
Co może być przyczyną takeigo zachowania sie komputera?
Czy przeinstalowanie systemu pomoże?