Witam, Tv jak w temacie, objawy są takie iż led nie świeci i nic nie słychać, kompletna cisza. Wylutowałem obydwa dławiki od zasilań z przetwornicy i przylutowałem na to zasilanie powyżej 100V żarówke więc jest przetwornica obciążona, drugiego zasilania nie obciążałem, przemierzyłem wszystkie rezystory, podmieniłem wszystkie pojemności, podmieniłem tranzystor kluczujacy Q604 BU508AF (zamiennik oryginała) pomimo że też na mierniku pokazuje iż jest dobry, pozostałe tranzystory też zmierzyłem i są dobre, tylko trafa nie podstawiałem , i dalej przetwornica nie startuje. Martwię się tym iz może być padnięte trafo.
Proszę o pomoc.
Dodam jeszcze że diody też zmierzyłem i też są dobre, oraz że podmieniałem rezystor R616 wartość 330 kilo omów i bez zmian.
Trafo też mierzyłem i uzwojenia odpowiednio według schematu maja przejście. Jednak nie mam jak sprawdzić czy nie jest zwarte.
Proszę o pomoc.
Dodam jeszcze że diody też zmierzyłem i też są dobre, oraz że podmieniałem rezystor R616 wartość 330 kilo omów i bez zmian.
Trafo też mierzyłem i uzwojenia odpowiednio według schematu maja przejście. Jednak nie mam jak sprawdzić czy nie jest zwarte.