logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zakłócić programy telewizyjne w kablówce powyżej 200 MHz?

sendi17 01 Kwi 2004 20:05 1213 8
REKLAMA
  • #1 575363
    sendi17
    Poziom 11  
    czy moglby mi ktos podrzucic jakis pomysl w jaki sposob zakłócic programy telewizyjne w kablowce nadawane powyzej czestotliwosci 200 MHz??

Sorry ze pisze tutaj ale nie wiem gdzie to podciagnac :oops:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 575407
    sendi17
    Poziom 11  
    zle mnie zrozumiales chodzi mi o to ze mam male dzieci a u mnie na kablowce jest program erotyczny i chcialem go zaklocic w kablu idacym do malego pokoju a razem z nim kilka innych jeszcze ale zeby bylo prosciej zrobic taki uklad to temu powiedzialem ze od pasma 200 jakbym chcial komus zaklocac to cale pasmo a nie tylko jego czesc
  • #4 575486
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6174
    A nie prościej po prostu ich w tamtym telewizorze nie programować.
  • REKLAMA
  • #5 575626
    sendi17
    Poziom 11  
    nie rob z moich dzieci glupkow przeciez maja te 7 i 9 lat
  • REKLAMA
  • #6 575653
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6174
    A spróbowałeś zrobić pułapki na wybrane częstotliwości / żyła środkowa kabla przez szeregowy obwód LC do masy/.
    Co do dzieci to sorry, mimo, że mam tak 4x starsze to wiem co takie małe bąble potrafią zrobić nie tylko z tv ale też z inną elektroniką użytkową.
  • #7 575955
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 418
    A ze tak zapytam czy aby ten tv nie ma blokady rodzicielskiej na wybrane kanaly? To moze byc sposob.
  • #8 577316
    sendi17
    Poziom 11  
    nie ma to jest stary 14 calowy elemis
  • #9 577335
    krzysiek
    Poziom 27  
    Ocena: 82
    najlepszy sposob to rozmowa z dziecmi tyle ze ciekawosc moze wziac gore nad rozsadkiem :wink: najlepszy w tym wypadku bylby filtr gornoprzepustowy reszte podam ci na PW

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy sposobów zakłócania programów telewizyjnych w kablówce powyżej 200 MHz, z uwagi na obecność niepożądanego programu erotycznego w ofercie. Proponowano różne rozwiązania, w tym zastosowanie pułapek częstotliwościowych (obwód LC szeregowo do masy na żyłę środkową kabla) oraz filtrów górnoprzepustowych, które mogłyby tłumić sygnały powyżej określonej częstotliwości. Zwrócono uwagę na możliwość wykorzystania blokad rodzicielskich w telewizorze, jednak w tym przypadku urządzenie to stary, 14-calowy model Elemis, który takiej funkcji nie posiada. Pojawiła się sugestia, że najprostsze rozwiązanie to nie programowanie niepożądanych kanałów na telewizorze lub rozmowa z dziećmi. Podkreślono również kwestie prawne dotyczące zakłócania sygnałów telewizyjnych, wskazując na konieczność konsultacji z Urzędem Regulacji Telekomunikacji i Poczty (URTiP).
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA