logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Essen CR31 - jak odblokować po błędnym wpisaniu kodu?

mgiers 02 Kwi 2004 07:56 1702 4
REKLAMA
  • #1 576029
    mgiers
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Witam
    TRafił do mnie Blau essen cr31,właściciel twierdzi że zapomniał kodu i kilkakrotnie błędnie wpisał kod, na wyświetlaczu ---.W programatorze wpisałem nową zawartość epromu z wyzerowanym licznikiem (C2 o ile dobrze pamiętam)i oczywiście znanym kodem.Radio nadal nie odblokowuje sie.Przy ponownym sprawdzeniu pamięci, tam gdzie jest licznik wpisane jest 00 a w następnej pozycji A4 , reszta bez zmian.Trzymałem radio na zasilaniu nawet kilka godzin i nic.Jeśli ktoś wie co z tym zrobić prosze o info
    bigmac
  • REKLAMA
  • #2 576090
    radiowiec
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Spróbuj poszukać na Forum w Szukaj jeszcze innego podkładu a jesli w dalszym ciagu nie pójdzie to o ile reszta zasilan jest sprawna to będzie to wskazywało na uszkodzonego procka.
    Zobacz jakie napiecia masz na kwarcu.
  • REKLAMA
  • #3 576183
    mgiers
    Poziom 15  
    Do pamięci wgrywałem juz 3 różne zawartości, za każdym razem tak samo.Sprawdze jeszcze kwarc.
    bigmac
  • REKLAMA
  • #4 597156
    mgiers
    Poziom 15  
    Radio ruszyło po wgraniu eproma od blau cc20
  • #5 597358
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Jeśli używałeś Willem to nie dziwię się. Lepiej było odczytać oryginalną zawartość , zobaczyć kod i nie ruszać. Włączyć zasilanie i poczekać kilka godzin.
    Lepiej pomyśl, podpowiem Ci że zwróć uwagę na kilka charakterystycznych bajtów w okolicy kodu, porównaj te dumpy w programie Willema a pewnie dojdziesz co jest nie tak.

SławeK
REKLAMA