logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowe licencje Microsoft dla studentów Politechniki Wrocławskiej - jak uzyskać?

galazka 03 Kwi 2004 11:30 1518 17
REKLAMA
  • #1 577767
    galazka
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Słyszeliście że microsoft zaproponował na windowsa licencje na swoje produkty dla studentów za darmo...moj syn jest studentem politechniki wroclawskiej i z tego wlasnie korzysta wystarczy wejsc na stronce naszego bila i sciagnac z tamtad windowsa 98 Xp lub 2003 lub 2000 z licencja na jedna osobe;-)
  • REKLAMA
  • #2 577772
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 743
    Nie nowość - Pspice jest w wersji STUDENT...
  • #3 577781
    fantom
    Poziom 31  
    Ocena: 41
    Taaa.U nas na PŁ tez podobno cos takiego istnieje.
  • REKLAMA
  • #4 577821
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    nie ma nic za darmo. Uczelnie ma podpisane umowe z MSAA. Palci 800$ za rok i studenci/pracownicy naukowi moga korzystac z softu od billa na czas studiow (i pewnie niekomercyjnie).
    Niby tanio, ale wiadomo ze jak student nauczy sie na sofice of MS to i kiedys to kupi.
  • #5 577976
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Jestem studentem szukalem na stronie billa i nic nie znalazlem ma ktos jakiegos linka dokladniejszego ?
  • REKLAMA
  • #6 578016
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    To nie jest tak prosto, mój brat z polibudy wroc. ma jakieś tam własne konto na serwerze uczelni zabezpieczone kilkoma hasłami i tylko on może z niego korzystać (ściągać)
    Tak mi to przynajmniej tłumaczył

aha, no i oczywiście ma do tego dokumenty że system jest oryginalny
  • #7 578025
    macek
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Czyli tylko wrocek, nie slyszal ktos o czyms takim na krakowskiej?
  • #8 578077
    rgraczyk
    Poziom 13  
    na warszawskiej tez tak jest
  • #9 579192
    galazka
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    tak zgadza sie synma właśne konto....nietstey nie słyszałemo innychuczelniach tylko o polibudzie wrocławskiej;D
  • REKLAMA
  • #10 580210
    crazy_phisic
    Ocena: 130
    W Zielonej Górze na uniwerku też można sobie taki załatwić... ale tylko niektóre kierunki ;(
  • #11 580336
    j_a_c
    Poziom 17  
    Ocena: 47
    hmm a ja jusz tle czasu jestem na politechnice wrocławskiej i nic nie slyszałem moze warto sie zaiteresowac bo sam nikt napweno nam nie powie nic na ten tematmoze gdzie indziej jest tak samo
  • #12 580392
    szaleniec
    Ocena: 199
    na Politechnice Lodzkiej tez jest takie cos...Nie slyszalem jednak,ze by ktos z mojego akademika korzystal z tego - od cholery biegania i zalatwiania...
  • #13 580590
    Bunias
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Na Politechnice Poznanskiej dostaje sie windowsa XP na 1 rok za free. Trzeba sie ladnie zarejestrowac... tylko pytanie czy po roku nie bedzie nalotu w celu weryfukacji czy systemik odinstalowano ;)
  • #14 580818
    kili^^
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    u mnie (prywatna uczelnia, warszawa) też coś takiego istnieje - idziesz do admina z paczką płytek cd-r i za dni kilka odbierasz 12 sztuk z oprogramowaniem MS... tylko office skubancy nie dają :)
  • #15 581146
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    kili^^ napisał:
    u mnie (prywatna uczelnia, warszawa) też coś takiego istnieje - idziesz do admina z paczką płytek cd-r i za dni kilka odbierasz 12 sztuk z oprogramowaniem MS... tylko office skubancy nie dają :)
    Office nie jest na licencji MSAA, bo to nie jest oprogramowanie typu developerskiego jak np Visual Studio.
    szaleniec napisał:
    na Politechnice Lodzkiej tez jest takie cos...Nie slyszalem jednak,ze by ktos z mojego akademika korzystal z tego - od cholery biegania i zalatwiania...
    Trzeba poprostu wiedzieć kogo i gdzie pytać.
  • #16 586747
    crazy_drako
    Poziom 12  
    jozefg napisał:
    Nie nowość - Pspice jest w wersji STUDENT...

Ale PSpice jest okrojony w tej wersji i nie pozwala na analizę obwodów większych niż64 węzły, a Tu masz pełne wersje oprogramowania, choć fakt, że trochę korowodów z tym jest :?
  • #17 587296
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 27
    Na Akademii Rolniczej w Krakowie podobno była możliwość ściągnięcia czegoś z MS, ale nie wiem, czy to studenci, czy pracownicy...
  • #18 588812
    rafal_k
    Poziom 11  
    Na AGH w Krakowie też tak jest, ale na razie tylko na wydziale EAIiE, ale ma to z czasem objąć cała uczelnia

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości uzyskania darmowych licencji oprogramowania Microsoft dla studentów Politechniki Wrocławskiej oraz innych uczelni technicznych w Polsce. Licencje te są dostępne w ramach umów uczelni z Microsoft Academic Alliance (MSAA), które umożliwiają studentom i pracownikom naukowym korzystanie z oprogramowania Microsoft na czas studiów, zwykle w celach niekomercyjnych. Dostęp do oprogramowania wymaga posiadania konta uczelnianego z odpowiednimi uprawnieniami oraz dokumentów potwierdzających oryginalność systemu. Przykłady innych uczelni oferujących podobne programy to Politechnika Łódzka, Politechnika Poznańska, Uniwersytet Zielonogórski, Akademia Rolnicza w Krakowie oraz AGH w Krakowie (wydział EAIiE). W ramach MSAA dostępne są m.in. systemy operacyjne Windows (98, 2000, XP, 2003) oraz narzędzia developerskie, natomiast pakiet Office zwykle nie jest objęty tym programem. W niektórych uczelniach oprogramowanie jest udostępniane na nośnikach CD-R po złożeniu odpowiedniego wniosku. Wersje studenckie programów takich jak PSpice są ograniczone funkcjonalnie, a pełne wersje wymagają dodatkowych formalności.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA