logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie umieścić pliki z widokami paneli radioodbiorników samochodowych?

gadzet21 05 Kwi 2004 12:27 1705 9
REKLAMA
  • #1 580829
    gadzet21
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Szukałem miejsca gdzie najlepiej umieścić ten post wraz z załącznikiem, ale do końca ze znalazłem (więc wysyłam tu :) ).
    Cały plik spakowany zajmuje ~22Mb, lecz katalogi podzielone są w środku alfabetycznie i w taki sposób mozna też wysłać.
    Ale do rzczy, są to pliki z widokami paneli samochodowych różnych marek, firm. Sądzę, że może to być przydatne jeśli ktoś nie wie jaki ma dokładnie typ radia, a nie chce spędzić sporo czasu przy komputerze.
    Jeśli kogoś to interesuje to niech da znać, a umieszcze pliki w wybranym miejscu.
    Pozdrawiam Jac
  • REKLAMA
  • #2 580948
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Ciekawe czy to znane wszystkim carbase? Czyli głównie radia kodowane i OEM?
  • #3 581057
    gabik001
    Poziom 37  
    Ocena: 417
    Ja bym proponowal podzielic ten plik, chocby alfabetycznie. Latwiej to i poreczniej. Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 581163
    gadzet21
    Poziom 11  
    Jak co to daje takie małe rozpoznanie jak to wygląda :)
    Na początku: A
    Ps fakt, przy alfabetycznej liście zawsze lepiej zrobic up-date :)
  • #5 581851
    djlj24
    Spec od car audio
    Kolego powielanie carbase nie ma sensu. Było podać tam linka i każdy by sobie ogądał co chce. Ciekawe czy masz zgodę właściciela na udostępnianie tego?
  • REKLAMA
  • #6 581972
    gadzet21
    Poziom 11  
    Chodziło mi właśnie o to, żeby mieć dostęp do widoku paneli bez włażenia na strony i szukania odpowiedniego typu.
    Fakt, jest to ściągnięte ze strony, ale zamierzałem aktualizować baze przy pomocy innych (różnych) źródeł. Jeśli robie źle pomagając innym to przepraszam bardzo i przyznaje się do błędu.
    Sądze również, że jeśli jakieś informacje są udostępnione a właściciel nie zastrzega sobie praw wyłączności do tego, to można korzystać z tego na swój sposób.
    Ale jak nie chcecie - trudno :?

Pozdrawiam wszystkich
  • #7 582157
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Z plikami takiej wiekości trzeba podejść inteligentnie. Wiem skad to ściągnąłeś. Może warto to obrobić tak by miało to możliwie najmniejszą wielkość i było bardzo przejrzyste a potem zamieścić użyteczną część. A jeszcze lepiej umieścić to na stronie i podac link. Może ktoś były zainteresowany umieszczeniem tego w sensowny sposób.
    W każdym razie chodzi mi o to byś to przedstawił na forum w jakieś niewielkiej obrobionej formie a nie na żywca jak to sciągnąłeś z netu.

SławeK
  • #8 582539
    djlj24
    Spec od car audio
    W sumie wrzucenie 22MB na forum to nie wiem czy to najlepszy pomysł. Szybciej i łatwiej jednak skorzystać z carbase, zwłaszcza, że są tam nie tylko fotki.
  • REKLAMA
  • #9 583191
    gadzet21
    Poziom 11  
    Jak na razie rysunki ściągnełem ze strony http://carradio.al.ru (plik carbase, który można ściągnąć nie ma powiązania z osobnymi plikami -> rysunkami). Nie powiem, że było łatwo kliknąć, zapisać i ułożyć ok 1000 stron.
    SlaweK co masz na myśli ułożyć w inteligentny sposób? Bo w mniejszy rozmiar raczej się tego nie da wziąść: katalog o odpowiedniej nazwie a w środku rysunek.

Ps Jeśli jakoś pomysł wam nie pasuje (a widze, że tak :) ) powiedzcie a zaniecham dalszym próbom.

Pozdrawiam Jac
  • #10 583262
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Myślę że do skorzystania lepiej umieścic dokładny link http://carradio.al.ru/?i=bn a kto będzie chciał mieć to na dysku sam sobie sciągnie. Chyba że poprawisz to tak że będzie działało tak samo na dysku. Myślę jednak że modemowcy będą woleli korzystać on-line. Ale możesz bez problemu na konkretną prośbę podesłać to komuś mailem. A w dziale Download i tak mało kto to zauważy. Może niech lepiej wypowie się administracja Elektrody.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy umieszczenia plików zawierających widoki paneli radioodbiorników samochodowych różnych marek, które mają około 22 MB i są podzielone alfabetycznie. Pliki pochodzą ze strony http://carradio.al.ru (plik carbase) i mają pomóc w identyfikacji typów radii bez konieczności długiego szukania online. Uczestnicy sugerują, że lepszym rozwiązaniem byłoby udostępnienie linku do oryginalnej strony zamiast bezpośredniego zamieszczania dużych plików na forum, ze względu na rozmiar i prawa autorskie. Proponowano także inteligentne przetworzenie i zmniejszenie rozmiaru plików lub podzielenie ich na mniejsze części. Wskazano, że użytkownicy mogą samodzielnie pobrać pliki z oryginalnej strony, a na forum lepiej byłoby zamieścić odnośnik. Dyskusja podkreśla kwestie praw autorskich, wygody użytkowania oraz efektywnego udostępniania dużych baz danych graficznych paneli radii samochodowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA