logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak śledzić aktywność na numerze GG? Rejestracja logowań i zmian statusu

pniewy 22 Sty 2009 19:48 3762 8
REKLAMA
  • #1 6038690
    pniewy
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam. Czy jest możliwość wgrania jakiejś nakładki na GG żeby rejestrować ruchy na konkretnym numerze GG. Interesuje mnie kiedy byl dostepny lub zmieniał np opis itd. Np po wyłączeniu GG ustaw jako niedostępny z opisem będę jutro. Gdy włacza GG odpala sie jako niewidoczny. Chciałbym wiedzieć kiedy włączył gg. Nie interesuje mnie na jak długo tylko fakt włączenia lub wyłączenia programu.
  • REKLAMA
  • #2 6038812
    sheeeep
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Można.
    Wpisz konnekt, doinstaluj odpowiednie wtyczki i gotowe :D
  • REKLAMA
  • #3 6038915
    pniewy
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Gdzie mam wpisać konnekt? W googlach?
  • REKLAMA
  • #4 6040341
    mateooo102
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    w komunikatorze Konnekt wystarczy zrobić się na niewidoczny bądź inny byle żeby być zalogowanym i otworzyć okno rozmowy osoby którą chcemy "mieć na oku", i jak wykona jakaś zmianę statusu to będzie to zanotowane z dokładną godziną w oknie rozmowy, opisy też są notowane .... z tym że jak się uruchomi ponownie komunikator nie jest to nigdzie zapisywane bo w historii rozmowy tego nie ma.
  • #5 6040489
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 241
    Do tlena jest wtyczka status.log która zbiera podobne informacje, nie jestem pewien ale chyba też potrafi zbierać numery IP.
  • REKLAMA
  • #6 6041868
    sheeeep
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Tak jak napisał mateooo102 można bez wtyczek się obyć ponieważ przy pierwszym rozpoczęciu rozmowy w oknie rejestrują się zmiany statusów.
    Można to też zrobić za pomocą wtyczek które są łatwo dostępne i logować zmiany statusów do pliku tekstowego.
    I bez żadnych problemów konnekt też rejestruje adresy IP, przy założeniu ze p2p jest włączone, i tylko publiczne bo tak to konnekt wyrzuca adresy komputera z poza puli adresów rutowalnych.
  • #7 6067348
    kk_radek
    Poziom 2  
    Podobna funkcjonalność istnieje w Kadu. Jest również możliwość śledzenia konkretnych osób, podawania ostatniego czasu ich aktywności, wyświetlanie dymków gdy dany kontakt zmienia swój status itd.
  • #8 6116225
    krzyżak
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Kiedyś było coś takiego ja inwigilator GG , ale czy to dobrze działało tego nie wiem.
    Pzdr
  • #9 6117556
    martinifan
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam
    Dokładnie rzecz biorąc to wtyczka która rejestrowała status każdego użytkownika w liście kontaktów był (jest) Activity Checker przy czym jest on wtyczka do kiedyś PowerGG (nakładka do GG do wersji bodajże 6.x i niższych) a obecnie chyba StrongGG (nakładka do wersji GG 7.0 i wyższych). Inwigilator służy raczej do poznania czyjegoś IP i podaje czas ostatniej jego zmiany ewentualnie podaje ostatni czas bycia kogoś aktywnym bez IP jeżeli ten ktoś ma wyłączone p2p.

Podsumowanie tematu

✨ Istnieje możliwość monitorowania aktywności na numerze GG poprzez użycie nakładek i wtyczek rejestrujących zmiany statusu oraz logowania czasów dostępności. Komunikator Konnekt pozwala na śledzenie zmian statusu i opisów w oknie rozmowy, jednak dane te nie są zapisywane po ponownym uruchomieniu programu. Wtyczka status.log dla Tlen umożliwia podobne funkcje, w tym rejestrację adresów IP, jeśli p2p jest włączone. Nakładki takie jak PowerGG (do wersji GG 6.x i niższych) oraz StrongGG (do wersji GG 7.0 i wyższych) oferują wtyczkę Activity Checker, która rejestruje statusy użytkowników z listy kontaktów. Inwigilator GG służy do pozyskiwania adresów IP i monitorowania ostatniej aktywności użytkownika, zwłaszcza gdy p2p jest wyłączone. Alternatywnie, komunikator Kadu posiada funkcje śledzenia aktywności kontaktów, wyświetlania ostatniego czasu aktywności oraz powiadomień o zmianach statusu. Wszystkie te narzędzia umożliwiają rejestrację momentów włączenia i wyłączenia GG oraz zmian opisów, choć z różnym stopniem trwałości i szczegółowości zapisu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA