logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gadu-Gadu, jak sprawdzić czy ktoś jest na niewidocznym?

ronnie89 02 Lut 2007 23:17 13520 17
REKLAMA
  • #1 3521231
    ronnie89
    Poziom 20  
    Ocena: 10
    Witam!

Wie moze ktos jak sprawdzis osobe z GG czy jest ona niedostepna czy jednaj na niewidocznym??
  • REKLAMA
  • #2 3521248
    tomi1972
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    wtyczka power GG
  • REKLAMA
  • #3 3521253
    ronnie89
    Poziom 20  
    a jak sie to sprawdza bo nie moge znalesc:|
  • #4 3521259
    tomi1972
    Poziom 17  
    google --> wpisujesz Power GG --> ściągasz Power GG instalujesz i już.
  • #5 3521276
    ronnie89
    Poziom 20  
    tyle to wiem ale co dalej
  • #6 3521316
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Tomi1972, czy jesteś pewien, że wkazana przez Ciebie wtyczka współpracuje z aktualnym GG?
  • REKLAMA
  • #7 3521426
    tomi1972
    Poziom 17  
    Jankolo racja działa z GG do wersji 6.1. na dzień dzisiejszy do zainstalowania "Power Project"
  • REKLAMA
  • #8 3521431
    ronnie89
    Poziom 20  
    wiec jak moge zobaczyc czy osoba siedzi na n/w czy na n/d?
    zainstalowalem "Power Project" i co dalej:D
  • #9 3521725
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Z tego co ja wiem nie ma takiej opcji - plugin o nazwie inwigilator został odrzucony przez producenta programu.

I słusznie - każdy ma prawo do prywatności :!:

Jeśli co spotrzebujesz to poślij wiadomość - jeżeli osoba z drugiej strony a czas i chęci na rozmowę z tobą to pewnie ci swój czas poświęci.

A tak na marginesie to temat był poruszany
  • #10 3522752
    matix85
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    wydaje mi sie że ta wtyczka nic nie da bo moze ktos byc niedostaępny a wtyczka pokazuje niedostepny/ukryty,jedyny sposób to z innego numeru gg napisac do tej osoby w taki sposób zeby ona Cie zablokowała,wtedy jak jest ukryta lub dostepna to na liscie swojej wyswietla Ci sie że jestes zablokowany,a jak jej nie ma to jest czerwone słoneczko
  • #11 3525918
    ronnie89
    Poziom 20  
    wiec nikt nie wie jak sprawdzic to w szybki sposob??
  • #12 3526173
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Czy mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego tak interesuje cię cudza prywatność :?:

podpowiedziałem , tak to sprawdzisz najszybciej :

Cytat:
    Jeśli co spotrzebujesz to poślij wiadomość - jeżeli osoba z drugiej strony a czas i chęci na rozmowę z tobą to pewnie ci swój czas poświęci.
  • #13 3526965
    Adzi31
    Poziom 22  
    Ocena: 7
    a ja wiem jak;-) zainstaluj program Konnekt w najnowszej wersji... pobierz zalecane aktualizacje i go ustaw. na liście znajomych będzie słoneczko ze znakiem zapytania, to wskazuje na aktywnośc w sieci gg
  • #14 3527004
    tarantula
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    nic nie trzeba instalowac, dobrym sposobem na sprzwdzenie czy jest dostepna osoba jest wywolanie fukcji wyslanai pliku, druga osoba nic nie zauwazy, jesli ci sie pokaze opcja wyboru pliku to jest dana osoba aktywna
  • #16 3527228
    seba155
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    ale jesli ty nie jestes dostepny tylko niewidoczny to co ci po wyslaniu pliku skoro nie mozesz? :) musisz byc dostepny. z tego co juz nie raz probowalem to powergg nic nie daje. nie pokaze tobie czy dana osoba jest niewidoczna. jesli pokaze sloneczko przedzielone na pol (niedostepny/niewidoczny) to tylko swiadczy o tym ze dana osoba byla dostepna a pozniej przeszla w stan niedostepny :) juz to przerabialem. moze jedynie pokazac czas przejscia w stan niewidoczny. po 2 jesli chcesz dana osobe "sprawdzic" to musi cie miec na liscie kontaktow a ty ja. pozdrawiam
  • #18 3527297
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, dziś jedyną pewną metodą sprawdzenia czy ktoś jest "ukryty" czy "rozłączony" jest sposób z blokowaniem, o którym ktoś wspomniał wyżej. Wszystkie inwigilatory i inne tego typu wynalazki opierały się na błędach w samym gg jak i w protokole. Jedną z metod sprawdzania było wysyłanie obrazka do osoby którą chcemy sprawdzić. Starsze wersje gg odpowiadały na to żądanie, gdy ta osoba była ukryta. Nowsze wersje już nie odpowiadają, inne komunikatory, np. Kadu mają za to opcję "odbieraj obrazki gdy jestem ukryty". Inna sprawa, że takie sprawdzanie grozi zbanowaniem (żeby sprawdzić dużo kontaktów, trzeba wysłać dużo wiadomości).

Pozdrawiam, Krzysztof.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem rozróżnienia, czy użytkownik Gadu-Gadu (GG) jest niedostępny, czy korzysta z trybu niewidocznego. Wskazano, że popularne wtyczki takie jak Power GG działają tylko z wersjami GG do 6.1, a obecnie zalecany jest program Power Project, jednak nie oferuje on pewnej metody wykrywania niewidoczności. Próby wykorzystania wtyczek typu "inwigilator" zostały odrzucone przez producenta GG ze względu na ochronę prywatności użytkowników. Jedyną skuteczną metodą jest wysłanie wiadomości lub próba przesłania pliku – jeśli pojawi się możliwość wyboru pliku, oznacza to aktywność użytkownika, jednak nie rozróżnia to trybu niewidocznego od niedostępnego. Inna metoda to wysłanie wiadomości z innego konta i sprawdzenie, czy użytkownik zablokował nadawcę, co może wskazywać na obecność w trybie niewidocznym. Program Konnekt w najnowszej wersji może pokazywać aktywność użytkownika poprzez ikonę słoneczka ze znakiem zapytania, ale wymaga konfiguracji. W nowszych wersjach GG mechanizmy wykrywania niewidoczności zostały zablokowane, a próby masowego sprawdzania mogą skutkować zbanowaniem konta. Podsumowując, nie istnieje szybka i pewna metoda na rozpoznanie, czy użytkownik jest niewidoczny, czy niedostępny, ze względu na ograniczenia protokołu i politykę prywatności GG.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA