logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odnowić kolumny Alton 110, 80 i Altus 140 bez zwrotnic i głośników?

krychaziom1 27 Sty 2009 16:21 4554 1
REKLAMA
  • #1 6062206
    krychaziom1
    Poziom 10  
    Siema :)
    A wiec tak mam 16 lat i jakiś czas temu zakupiłem nastepujące kolumny:
    - Alton 110
    - Alton 80
    - Altus 140 ( bez zwrotnic i głosników jeśli ma ktos takie zwrotniczki głosniczki to pisac)
    GG : 562183 :)
    Postanowaiłem je odbudowac poniewaz obudowy były poobijane zwrotnice bez przewodów odało mi sie uzyskac schemat zwrotnic od
    ,, Alton-ów " a oto one :)
    Jak odnowić kolumny Alton 110, 80 i Altus 140 bez zwrotnic i głośników?
    Niestety nie mam zwrotnic ani głośników do Altusów 140 wiec narazie Altusy beda miały odbudowane pudła i wypolerowane pierscienie :)
    Oddaje głośniki do serwisu ponieważ nie umiem sam zregenerowac a kiedys znajomy oddał i mu to pięknie zrobili nie mam funduszy na nowe to by był koszt około 500zł jeden zestaw ;|
    Zaczynam sie brac pełną para za kolumny niestaty jest juz z nich zerwana farba i okleina więc nie pokaże jak wyglądały w dniu zakupu ;)
    Za jakiś czas dodam foty na których bedzie pokazane ile szpachli poszło na kolumny ;]
    Prosze o ewentualne podpowiedzi czym pokryc kolumny :
    - wałkiem z czarnoł farbą
    - Okleiną drewno podobną ( niestaty kolumny sa z płyty wiurowej i sie troszke źle trzyma )
    Czekam na wasze propozyczje pozdrawiam ! :)
    krychaziom1
  • REKLAMA
  • #2 6063232
    jeremik
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Ja kiedyś malowałem czarną farbą, posypywałem piaskiem kwarcowym. Po wyschnięciu znowu czarną farbą, efekt był ciekawy :D , inny zestaw miałem oklejony dermą czarną - też wyglądało fajnie
REKLAMA