Witam, otóż mam zainstalowaną Viste na laptopie (odkąd go kupiłem) i mam problem, prosze od razu o nie pisanie porad w stylu "zainstaluj ponownie system", ponieważ nie moge bo mam zbyt dużo ważnych danych zapisanych i boje się je utracić, a teraz opis problemu: gdy chce uruchomić program wyświetla mi sie informacja: "System Windows nie moze odnaleźć pliku "nazwa pliku". Upewnij się że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.". Dzieje się to nie we wszystkich programach (na szczęście), bo np. takie jak Word, notatnik czy paint i gimp działają poprawnie. Ale np. gry mi nie chcą sie uruchomić. Jest też taki problem że nie mogę zainstalować nic nowego na laptopie, począwszy od gier i gierek, a skończyszy nawet na takich programach jak Word (inną wersje niż mam obecnie zainstalowaną). Jest też taki problem że pad mi nie działa gdy najade na boczną jego część, zacina się wtedy, ogólnie również zauważyłem spowolnienie działania systemu od czasu gdy wystąpiły takie błędy. Przez pierwsze 2 miesiace nie było problemu, ale miesiac temu pojawił się ten problem i nie umie sobie z nim poradzić, nie jestem aż taki dobry w informatyce, więc prosze pisać w miare łatwo do zrozumienia. Jeśli był już taki temat, to prosze o link do niego.