logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD PHILIPS 32PF5531D/10 - obraz zanika po 5 minutach, fonia działa, zielona dioda

mazi79 03 Lut 2009 18:49 2907 4
REKLAMA
  • #1 6097750
    mazi79
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Tv wlacza sie normalnie, gra a po jakis czasie ok 5-ciu minut jak by wygasal na sekunde i dziala dalej (tresc obrazu "wygasa" , nie znika momentalnie), potem przerywa coraz czesciej az w koncu obraz znika i pozostaje samo podswietlenie i glos, dioda swieci na zielono (nie wykazuje bledow).
    Po odstawieniu na kilka minut znowu wszystko zaczyna sie od poczatku.

Ktos ma pomysl co to moze byc?

P.S sorrki za brak polskich liter :)
  • REKLAMA
  • #2 6097887
    Pol-UK
    Poziom 29  
    Ocena: 125
    Przeglądamy inwerter pod katem wyschniętych uszkodzonych kondensatorów, tranzystorów. W przypadku braku umiejętności oddajemy do serwisu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6098482
    mazi79
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    wlasnie mam go na wierzchu, wszystko wyglada cacy, luty na kondensatorach wygladaja na lekko "przepracowane" wiec chyba je poprawie, zloze go do kupy i zobaczymy

Dodano po 1 [godziny] 4 [minuty]:

no i kicha....

Dodano po 22 [minuty]:

Zastanawia mnie tylko jedno, podswietlenie mam rownomierne na calej matrycy, tylko obraz znika, czy to czasami nie bedzie cos na plycie?
    Jakos zaczynam powatpiewac w awarie invertera
  • REKLAMA
  • #4 6102475
    ssss
    Poziom 38  
    Ocena: 1823
    Witam
    Jesli ekran swieci raczej chyba nie inwerter . Sprobuj przez euro na inny tv czy bedzie obraz.
  • #5 6103029
    Pol-UK
    Poziom 29  
    Ocena: 125
    Tak, tak moja wina. Nieuważnie przeczytałem i fakt że podświetlenie zostaje mi umknął. W takim bądź razie mierzymy zasilanie idące na matrycę gdy tv działa. Powinno wynosić w zależności od typu matrycy 5V lub 12V. pomiaru dokonujemy również gdy treść zgaśnie. Porównujemy wartości i podajemy na forum. POZDRAWIAM
REKLAMA