logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eagle 5.3.0. Obrót ścieżek? Zapis do pdf? Kolor ścieżek?

kemot22 11 Lut 2009 12:06 4231 3
REKLAMA
  • #1 6133733
    kemot22
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.
    Mam pytanie :
    1. jak obracać sciezki (mirror) bo mi sie nie da
    2. w jaki sposób schematy wklejacie do adobe reader.
    3. Jak wklejacie do adobe reader czy gdzies indziej to jak robicie ze scierzki są czarne , bo jak rysuje to tło jest czarne
    :?:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6133926
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    kemot22 napisał:
    Witam.
    Mam pytanie :
    1. jak obracać sciezki (mirror) bo mi sie nie da
    2. w jaki sposób schematy wklejacie do adobe reader.
    3. Jak wklejacie do adobe reader czy gdzies indziej to jak robicie ze scierzki są czarne , bo jak rysuje to tło jest czarne
    :?:

Witam
    Ścieżki można prowadzić na stronie "Top" (górna warstwa) lub "Bottom" (dolna warstwa) w wersji "Free" (w wersjach komercyjnych występują jeszcze inne pośrednie warstwy). Przechodzenie z jednej warstwy na drugą odbywa się za pomocą wyboru warstwy w okienku na belce narzędziowej lub kliknięciem "scroola". Do programu "Acrobat Reader" (nie adobe reader) nie wklejam bezpośrednio żadnych projektów płytek. Najpierw je drukuje do pliku za pomocą drukarki podsciptowej, a dopiero potem przeglądam w "acrobat ...".
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 6139040
    kemot22
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Troche nie rozumiem.Można by jakoś jaśniej:/
  • Pomocny post
    #4 6139108
    Loker
    Poziom 39  
    Ocena: 720
    Co do drukowania schematów, to poszukaj jakiegoś programu w stylu "FreePDF XP". Warstwy płytki najlepiej generować przy pomocy CAM Managera. Warstwę na której jest ścieżka zmieniasz przy pomocy Change->Layer...
REKLAMA