logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY KV - 29FX66E - pilot działa z przerwami, problem z odbiornikiem TV?

gieroj 15 Lut 2009 16:17 1406 4
REKLAMA
  • #1 6153965
    gieroj
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Witam serdecznie,

Telewizor to SONY KV - 29FX66E. Problem jest z pilotem. Raz dziala, raz nie. Potrafi pol dnia dzialac bez zarzutu, nagle przestanie... i po pol godziny jakby nigdy nic znow funkcjonuje. Czasami przerywa co chwile.
    Problem samego pilota wykluczam, gdyz mialem tez pozyczony zamiennik i bylo to samo. Baterie tez sprawdzilem, ani z bliska, ani z daleka nic sie nie zmienia.
    Wobec czego obstawiam na cos w telewizorze.

Elektronika nie jest mi obca, ale elektronika TV tak, wiec jesli beda jakies rady to prosze tak w miare przystepnym jezykiem.

Z gory dzieki za pomoc.
    Grzegorz.
  • REKLAMA
  • #2 6154013
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6154015
    *ANDY*
    Poziom 25  
    Ocena: 83
    Wpisz w wyszukiwarkę AE6B i poczytaj.
  • REKLAMA
  • #4 6154989
    gieroj
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Przejrzalem troche watkow z Chassis AE6B ale mysle ze wiekszosc nie dotyczy mojego przypadku. Zazwyczaj bledy dotycza wylaczania sie TV lub sygnalizowania bledu migajaca dioda albo jeszcze gorszych przypadlosci.

Czy moglbym prosic o jakies nakierowanie? Czego dokladniej na temat AE6B szukac?

Telewizor nie wykazuje zadnych innych nieprawidlowosci oprocz wspomnianych "zawieszek" pilota.
  • #5 6155099
    *ANDY*
    Poziom 25  
    Ocena: 83
    Najczęsciej usterka jest w M-Board. Myślę, że w tym przypadku jest podobnie. Zobacz pod lupą czy nie ma na nim przerw. (okolice SRAM i procesor)
REKLAMA