logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć MP3 do Kenwood KRC 277 przez RCA bez AUX?

kamiloOO7 16 Lut 2009 15:41 9634 8
REKLAMA
  • #1 6158152
    kamiloOO7
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Witam wszystkich.mam pytanie odnośnie radia samochodowego kenwood krc 277 z roku 1999 "kaseciak" bez aux. posiadam już kasetę z wyprowadzeniem jack, ale jakość jest słaba. czytałem na forum że jest możliwość poprzez przewód pokazany na rysunku 1, ale niestety nie ma w radiu takiego gniazda. Ale za to jest podłączenie pod wzmacniacz ( pokazane na rys), i czy jest możliwe podłączenie odtwarzacza mp3 poprzez dokupienie odpowiedniego przewodziku RCA > jack

Jak podłączyć MP3 do Kenwood KRC 277 przez RCA bez AUX? Jak podłączyć MP3 do Kenwood KRC 277 przez RCA bez AUX? Jak podłączyć MP3 do Kenwood KRC 277 przez RCA bez AUX?

Zdjęcia proszę wklejać przy pomocy Dodaj obrazek: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html [TW]
  • REKLAMA
  • #2 6158282
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    W tym przypadku nie bo te wyjścia czincze to są wyjścia,a Ty potrzebujesz wejścia. Ja chcesz to możesz dolutować kable w środku radia na wejście przedwzmacniacza.
  • #3 6158461
    kamiloOO7
    Poziom 10  
    co do lutowania to nie wiem jak to zrobić. a ten wcześniejszy kabelek był pokazany http://studio24.prv.pl/ do zmieniarki (gniazdo zmieniarki jako aux) ,ale ja nie mogę go wykorzystać w swoim radiu bo nie posiadam gniazda , dlatego myślałem o gniazdach wzmacniacza i połączeniu tymi kabelkami :

i wykorzystaniu przejściówki jack 3,5 na 2,5

Czy jest to możliwe przy tego typie radia bez żadnego uszkodzenia sprzętu, radia i mp3.
  • REKLAMA
  • #4 6158520
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6158558
    kamiloOO7
    Poziom 10  
    aha to już wszystko wiem.to jeszcze się spytam czy takie lutowanie jest trudne( bo wyżej było napisane że można) i jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #6 6158789
    milejow

Poziom 43  
    Ocena: 5139
    Sadzac po twoich wypowiedziach mozna odpowiedziec,ze bardzo trudne i wysokie ryzyko spalenia radia
    Konto firmowe:
    Działalność własna
    Mętów 99, Lublin, 20-388
  • #7 6161047
    szymtro
    Poziom 30  
    Ocena: 59
    z krc-277 można zrobić dość prosto krc-377/477. Szczegóły są tutaj na forum.
    Nie potrzeba wlutowywać oryginalnego gniazdka tylko wyciągnąć sobie aux na dwóch gniazdach cinch.
  • REKLAMA
  • #8 6168899
    kamiloOO7
    Poziom 10  
    szymtro a mógłbym cię prosić o bardziej przybliżenie tematu jak wyciągnąć aux na dwóch gniazdach cinch. poniżej podaje zdjęcie płyty mojego kenwood oraz schemat i gdzie mam się wpiąć.

• #9 9606730
    Liisek90
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie!

Wiem,wiem stary kotlet.

Tez posiadam Kenwooda KRC-277,identyczny problem.

Interesuje mnie które wyjście aby wyprowadzić aux'a.

Tznm 6-pinowee biale, czy moze probowac z czarnym po prawej stronie (10 pin'ów)

Z góry dziekuje za odpowiedzi,

Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio samochodowe Kenwood KRC-277 z 1999 roku bez wejścia AUX i chce podłączyć odtwarzacz MP3 przez przewody RCA. Standardowe gniazda RCA w tym modelu są wyjściami sygnału audio do wzmacniacza, a nie wejściami, więc bezpośrednie podłączenie MP3 przez RCA nie jest możliwe. Jako alternatywę zaproponowano lutowanie kabli wewnątrz radia do wejścia przedwzmacniacza, jednak jest to operacja trudna i ryzykowna, grożąca uszkodzeniem sprzętu. Istnieje możliwość przeróbki KRC-277 na model KRC-377 lub KRC-477 poprzez wyprowadzenie wejścia AUX na gniazdach cinch, co wymaga ingerencji w elektronikę radia. Użytkownik prosił o wskazówki dotyczące lokalizacji punktów lutowniczych na płycie radia, aby wykonać takie podłączenie. Dyskusja potwierdza, że bez modyfikacji sprzętowej nie da się podłączyć MP3 do KRC-277 przez RCA bez AUX.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA