logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips MCD716 - Jak poprawnie wyświetlić polskie napisy?

kacperkonk 21 Lut 2009 00:05 2349 3
REKLAMA
  • #1 6181203
    kacperkonk
    Poziom 2  
    Kolejny temat o polskie napisy.
    Posiadam mikrowieze Philips MCD716 i mam problem z napisami polskimi.przerabialem na inny format (srt)i nic ciagle wyskakuja "krzaczki".
    W ustawieniach nie ma opcji zmiany kodowania na srodkowoeuropejski , tylko zmiana na polskie napisy , jezyk itp.
    Prosze o porade jak zmienic zeby bylo dobrze.Jakim softem itp.
  • REKLAMA
  • #2 6317229
    Ori83
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    witam,
    przyłączam się do prośby gdyż mam ten sam problem.
    brak polskich liter - jak na razie nie mogę znaleźć żadnych softów.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6543169
    kacperkonk
    Poziom 2  
    Witam
    No niestety nie mozna odtwarzac polskich napisow i poradzilem sobie z tym problemem konwersja na tekst bez polskich znaków programem gżegżółka tutaj link http://www.gzegzolka.com/ .
    działa na viscie .
    po dodaniu pliku tekstowego w programie trzeba zaznaczyc plik wyjsciowy jako ASCII(brak polskich znakow)- jest na samym dole w zakladce i tyle kliknac ok i plik zmieniony caly na bez polskich znakow. w tym programie jak sie raz ustawi to potem tylko laduje plik txt i nacislkam start i tyle - plik zmieniony. Mam nadzieje ze pomoze bo ja tak filmy ogladam juz bez problemu :))
  • #4 6543496
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 454
    Może spróbujecie wmuxować napisy do filmu ALLPlayer'em ?
    Cała operacja trwa około 4 minut. Napisy włączamy przyciskiem na pilocie tak samo jak podczas odtwarzania DVD.
REKLAMA