logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać polskie znaki w napisach DivX na Philips DVDR 3355?

biolyradom 21 Lut 2007 19:21 2992 6
REKLAMA
  • #1 3600549
    biolyradom
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z nagrywarka philips 3355.
    Przy filmach w formacie divx, wlaczajac napisy (txt) nie mam polskich znakow.
    Slyszlem, ze zmiana softu mogla by pomóc, czy ktos mial juz taki problem?
    Może jest jakis inny sposob zeby to naprawic
    z gory dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3602184
    mirko66b
    Poziom 29  
    Ocena: 45
    Myślę,że tylko zmiana softu wchodzi w grę,ale jeśli jeszcze tego nie robiłeś to zanieś go do serwisu bo możesz go zepsuć. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 3602803
    biolyradom
    Poziom 2  
    Zmienic soft to zaden problem, tylko ze nie umiem znalesc tego softu, do innych modeli jest a do tego akurat nie. Polskie znaki mi sa potrzebne bo teraz zamiast ich mam krzaki i cezko jest czytac, gdyby byly zamiast ć=c ę=e ł=l to tez bylo by dobrze.
    Moze da sie w grac soft z jakiegos innego modelu, tylko tez problem z jakiego?
    Nie wiem moze sciagnac orginalny soft i tylko dodac jakas nowa czcionke. co o tym myslicie??

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Znalazlem orginalny soft. Chcialem go zmienic programem MTKReMaker czyli podmienic czcionki ale wogole nie chcial mi otworzyc tego softu. Soft jest ze strony philipsa nie wiem dlaczego tak jest, inne softy otwiera. Ehh zawsze mam jakies problemy
  • #5 3604738
    biolyradom
    Poziom 2  
    Moglby ktos pomoc???
  • #6 4001185
    cobras
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    mam nagrywarkę 3450H, tez nie miałem polskich czcionek przy odtwarzaniu divx, dopiero konwersja na srt i i ustawienie strony kodowej Windows 1250, wtedy wszystko działa OK
  • REKLAMA
  • #7 4649011
    marcinzett
    Poziom 1  
    Witam.
    Czy uporales sie z problemem ? Bo mam ten sam .
    Pozdrawiam .

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku polskich znaków w napisach TXT w filmach DivX odtwarzanych na nagrywarce Philips DVDR 3355. Użytkownik rozważał zmianę oprogramowania (softu) urządzenia jako potencjalne rozwiązanie, jednak nie udało mu się znaleźć odpowiedniego softu dla tego modelu ani otworzyć oryginalnego pliku softu programem MTKReMaker w celu podmiany czcionek. Inni użytkownicy sugerują, że zmiana softu może pomóc, ale wymaga ostrożności i najlepiej serwisu. Alternatywnie, w podobnym modelu Philips 3450H problem z polskimi znakami rozwiązano przez konwersję napisów do formatu SRT i ustawienie kodowania Windows 1250, co umożliwiło poprawne wyświetlanie polskich znaków. Dyskusja wskazuje na ograniczenia w obsłudze polskich znaków w oryginalnym oprogramowaniu Philips DVDR 3355 oraz na możliwe metody obejścia problemu poprzez modyfikację napisów lub softu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA