logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy istnieje router z funkcjami Wi-Fi i Bluetooth do laptopa i telefonu?

Rasixo 22 Lut 2009 12:55 4187 8
REKLAMA
  • #1 6187058
    Rasixo
    Poziom 10  
    Czy istnieje router z wi-fi i bluetooth i czy w ogóle jest takie urządzenie, dzięki któremu mógłbym odbierać internet w laptopie przez wi-fi i np. w komórce przez bluetooth?
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 6187502
    orzelpiotr
    Poziom 34  
    Ocena: 164
    Chyba livebox z TPSA ma coś takiego ale nigdy nie próbowałem z tego korzystać.
  • REKLAMA
  • #3 6187538
    Rasixo
    Poziom 10  
    livebox właśnie nie ma, kiedyś miał, ale zlikwidowali.
  • REKLAMA
  • #4 6187643
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6188094
    Rasixo
    Poziom 10  
    To jak go włączyć? Dawno o tym czytałem i podobno nie można.
  • #6 6189079
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 6189521
    Rasixo
    Poziom 10  
    No właśnie niby mam tę zakładkę bluetooth, ale znika po 1 sekundzie.
    TP SA usunęło tą zakładkę po aktualizacji oprogramowania, bo podobno BT był nieużyteczny.
    Czy jest jakiś sposób na downgrade oprogramowania Livebox?
  • REKLAMA
  • #8 6198231
    Rasixo
    Poziom 10  
    Czy ktoś mi pomoże?
    To jak się nie da z livebox'em to może jest inny router z BT?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy istnienia routera wyposażonego jednocześnie w funkcje Wi-Fi i Bluetooth, umożliwiającego odbiór internetu na laptopie przez Wi-Fi oraz na telefonie przez Bluetooth. Wspomniano router Livebox od TPSA, który kiedyś posiadał funkcję Bluetooth, jednak po aktualizacjach oprogramowania funkcja ta została usunięta lub ukryta, co uniemożliwia jej użycie. Użytkownicy wskazują, że w ustawieniach zaawansowanych Liveboxa pojawia się zakładka Bluetooth, lecz znika po krótkim czasie. Pojawiła się sugestia, czy możliwy jest downgrade oprogramowania, aby przywrócić tę funkcję. Alternatywnie zaproponowano rozwiązanie z wykorzystaniem routera z portami USB, do których można podłączyć zewnętrzny adapter Bluetooth (np. D-Link DBT-122) oraz modem USB ADSL (np. SpeedTouch), co pozwala na jednoczesne korzystanie z internetu i Bluetooth.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA