Jest to chassis ES1.E Można go uruchomić P+ lub P- . Pilot działa bez zarzutu: obsługuje wszystkie funkcje, wyłącza tv. Po wyłączeniu nie można uruchomić pilotem.
Witam.
Spróbuj pierw wyjaśnić, czy to winny pilot, czy tv za pomocą innego pilota np.MAK 2000.Jeżeli wina będzie po stronie tv, to pierwsze co trzeba będzie zrobić to wpisać na nowo OPTION CODE w trybie serwisowym, może się poprzestawiały.
Andrzej
Witam.
Kol.TOTRONIK a nie pomyliłeś chassis tego tv???Z moich danych wynika , że
ten tv to chassis L06.1EAA.Czyli albo chassis , albo model zły.Ale co z sprawdzeniem pilota???
Andrzej
Pilot na 100% dobry. Wszystkie funkcjee działają (mam tester).
Modelu i chassis nie pomyliłem.
Używałem innych pilotów philipsa ,RC5. Objaw pozostaje ten sam.
Kolego TOTRONIK, pomierz coś! Procesor wystawia rozkaz "włącz"? Zasilacz tylko nie startuje? Inne kombinacje? Klawiszami numerowymi się włącza?
W dziale TV CRT Serwis pytasz gdzie są napisane opcje i jak sprawdzić/zmienić? Serwisówka nie wystarczy? Inne posty o Philipsach też nie?
Proszę pamiętać, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni.
Kolego ANDRZEJU DOMARADZKI, wielokrotnie prosiliśmy o zwrócenie uwagi na pisownię - znaki przestankowe i spacje. Bezskutecznie. Ta prośba jest ostatnią. Brak reakcji teraz i w przyszłości będzie skutkował przewidzianymi działaniami dyscyplinującymi.
✨ Problem dotyczy telewizora Philips 29PT8641/12 z chassis ES1.E, który nie reaguje na włączanie pilotem, mimo że inne funkcje pilota działają poprawnie, a telewizor można uruchomić manualnie przyciskami P+ lub P-. Sugerowano sprawdzenie pilota za pomocą innego modelu (np. MAK 2000) w celu wykluczenia uszkodzenia pilota. W przypadku potwierdzenia problemu po stronie telewizora, zalecane jest ponowne wpisanie OPTION CODE w trybie serwisowym, gdyż może on być nieprawidłowo ustawiony. Pojawiła się wątpliwość co do poprawności podanego chassis, gdyż według niektórych danych model ten może mieć chassis L06.1EAA, jednak autor potwierdził poprawność informacji. Dodatkowo zasugerowano pomiary sygnałów procesora i zasilacza, aby ustalić, czy procesor wysyła sygnał włączenia, a zasilacz nie startuje. Wskazano również na dostępność informacji w serwisówce oraz w czasopiśmie "Serwis Elektroniki" nr 5/2007, str. 23, dotyczących ustawień i diagnostyki. Wygenerowane przez model językowy.