Czy Furious Box potrafi zdjąć simlocka z LG KP500 i jak to zrobić?
Tak — Furious Box potrafi z LG KP500 odczytać kod NCK, więc simlock zdejmiesz po jego odczycie [#6210778] Kod wpisuje się w telefonie przez sekwencję 2945#*71001#, najlepiej z włożoną kartą SIM [#6226026] Jeśli nie ma komunikacji, trzeba użyć najnowszego modułu LGKE v1.0.0.3199 oraz kabla KE500 [#6336903] Inni potwierdzają też, że z poprawnym kablem i pinoutem Furious działa, a przy problemach pomaga backup EPROM i ponowny odczyt kodów [#6635184]
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
witam. Otóz mam telefon LG kp500. Byl on zakupiony w Angli. Teraz jestem qw Polsce i okazuje sie ze nie da sie narazie sciagnac simlocka. A gdy bylam w jednym z salonow powiedzieli mi ze bedzie to kosztowalo 200 zl ok i ze to itak nie jest pewne czy sciagna kodem a w innym serwisie sie dowiedzialam ze wlasnie za ta cene jest to sciagane jakims kodem dlatego tak drogo. Wie ktos moze czy jest to wogole mozliwe teraz sciagnac tutaj w polsce simlock? bo juz mam telefon 2 miesiace i tylko lezy i sie kurzy bede wdzieczna za odpowiedz. pozdrawiam
Próbuje zrobić właśnie odczyt kodu i wywala mi tylko Press power on !
Starting communication ...
Platform: S-Gold3 ...
Preloader sent ....
Time needed - 00:00:05
Mam najnowszy moduł beta 1.0.0.3199, kabel KE500, bateria ful i zero komunikacji. Czy wszystkie KP500 idą Wam furiousem bez problemu? Może jeszcze jakieś wskazówki?
"Cyrano" udało Ci sie rozwiazac problem komunikacji?
Mam Kp500 oraz Km380 i zero komunikacji na kablu oznaczonym "Vygis KE500" ani przez furiusa ani przez infinity... Najnowsze instalki!!
Zna ktos rozwiazanie tego problemu?
VYGIS ulnock przez kabel KE500 tylko musi mieć poprawny pinout. Kupiłem fabrycznie nowy kabel do Vygisa do KE500 ale i tak musiałem go przerobić żeby działał. Sprawdzone na 10000%. Wszystko działa bez zarzutu za każdym razem.
dokladnie cla sztuka to nie tylko miec sprzet ale i dobre kable. Ja dalej jestem zachwycony z3x kable dodaja w komplecie wszystkie nie trzeba nic dokupywac i to GPG(a tej firmy chyba nie trzeba nikomu przedstawiac) unlock bezproblemowy a tempo update jest super. bardzo dobry box polecam
a czy ja mowilem o Z3X do samsungow? o ile w wersji LG jak narazie jest niezastapiony i ludzie co maja fouriusa mi przynosza bo nie maja aktywacji to w przypadku samsunga maja niedociagniecia. Caly czas to poprawiaja ale daleko im do nspro
Witam, może ktoś udostępnić najnowszy LG OMAP INFINEON i schemat prawidłowego kabla, bo mam kabel Vygis KE500 i zero komunikacji jest na nim w furiusie
✨ Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu LG KP500 oraz skuteczności narzędzia Furious Box. Potwierdzono, że Furious Box potrafi odczytać kod NCK potrzebny do odblokowania. Wpisanie kodu NCK w modelu KP500 odbywa się poprzez kod USSD 2945#*71001# z kartą SIM. Alternatywnie, narzędzia takie jak Vygis, Polar Box, Z3X oraz NSPro również radzą sobie z odblokowaniem tego modelu, jednak kluczowe jest użycie odpowiedniego kabla, najczęściej KE500 lub jego modyfikacji (np. KE500flash), gdyż problemy z komunikacją często wynikają z nieprawidłowego pinoutu kabla. Kabel KE500 od Vygisa wymaga czasem przeróbek, aby działał poprawnie. Wskazano, że najnowsze moduły oprogramowania (np. LGKE v1.0.0.3199) oraz pełna bateria są niezbędne do prawidłowej komunikacji. Niektóre osoby zgłaszały problemy z komunikacją na kablach KE500, które rozwiązywały się po zastosowaniu kabla od innego modelu (np. KG800). Cena zdjęcia simlocka w serwisach waha się około 100-200 zł, ale możliwe jest samodzielne odblokowanie za pomocą wymienionych narzędzi i kodów. Pojawiły się pytania o niekomercyjne programy do zdjęcia simlocka, jednak brak jednoznacznej odpowiedzi. Ogólnie, zdjęcie simlocka z LG KP500 jest możliwe, ale wymaga odpowiedniego sprzętu, kabli i oprogramowania. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.