logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6680 - jak zwolnić pamięć przy uruchamianiu aplikacji i robieniu zdjęć?

viper19861 28 Lut 2009 12:40 1743 4
REKLAMA
  • #1 6216228
    viper19861
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    Witam
    Mam ten telefon od niedawna. Jestem zadowolony choć występuje jeden jak dla mnie problem: Często gdy chce uruchomić jakaś aplikacje, grę , lub po prostu zrobić zdjęcie, powiększyć plik graficzny pojawia się komunikat " brak pamięci Zamknij niektóre aplikacje i ponów próbę". Dodam tylko, że nie instalowałem żadnych aplikacji bezpośrednio na telefonie a wszystko na karcie pamięci. Telefon wyświetla mi 6912kb wolnej pamięci a 3016kb pamięci zajętej tylko nie wiem przez co? Będę wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 6216297
    juszek1
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    przytrzymaj dłużej klawisz "menu" i po zamykaj aplikacja "C" ponieważ telefon posiada system operacyjny "Symbian" i nie zamyka sie aplikacji czer. słuch. :D
  • REKLAMA
  • #3 6216320
    viper19861
    Poziom 20  
    Ocena: 54
    to operacje wykonać potrafię. Zastanawiam się nadal jednak co zajmuje mi te 3016 kb pamięci ( w szczegółowej informacji mam 100kb wiadomości, 126kb kontakty, i 150kb pliki graficzne, a co z resztą?) . Zamknięcie aplikacji z klawisza menu nie zawsze pomaga.
  • REKLAMA
  • #4 6768044
    dexxxon
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Sprawa pamięci RAM w telefonach z systemem symbian ma dużą zależność z zainstalowanymi aplikacjami oraz pozostałościach po wcześniejszych aplikacjach,wyświetlanej wartości aktualnej ilości pamięci nie dawałbym wiarygodności.Jeśli to już konkretnie przeszkadza w używaniu telefonu może warto sformatować telefon i usunąć pliki na karcie pamięci.Również zbyt mała ilość miejsca w telefonie lub karcie pamięci może "przytykać"telefon.W ostateczności może pomóc wgranie nowszego softu do telefonu,z zasady telefon z nowszym softem powinien pracować wydajniej.
  • #5 6769149
    KazekTP
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Sformatuj kartę pamięci.
REKLAMA