logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Google - Przepraszamy, ...ale Twoje zapytanie przypomina...

Areek2 28 Lut 2009 15:46 2011 9
REKLAMA
  • #1 6217064
    Areek2
    Poziom 21  
    Ocena: 99
    Witam!
    Gdy wchodzę w Google otrzymuję taki komunikat:
    Google
    Wiem, mogę wpisać kod i będzie ok, ale gdy usunę ciasteczka przeglądarki znowu powraca ta sama sytuacja.
    Przeskanowałem dysk Avastem i Defenderem - nic nie wykryły.
    Ciasteczka też usuwałem.
    Proszę o pomoc.

Pobieranie dodatkowych programów do skanowania z internetu nie wchodzi w grę, ponieważ mam Blueconnecta z ograniczonym transferem.
  • REKLAMA
  • #2 6217504
    Kodi14
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    Jaki masz system? Masz wszystkie SP i łaty poinstalowane? Szczerze mówiąc jak nic innego sie nie dzieje ja bym to olał, jak możesz to kodem wyłączyć to tak zostaw ciastek nie usuwaj i olej, chyba, że coś sie dzieje, gubisz dane, bądź net wolniejszy
  • #3 6217629
    Areek2
    Poziom 21  
    Mam Vistę SP1, po łączu nic nie biega. Komp chodzi ok, tak jak chodził. Według mnie jest to trochę dziwne, boję się, że mam jakiegoś szpiega czy coś na kompie i nie mogę tego usunąć;/ Nie chce, żeby ktoś dostał w swoje ręce np, hasło do allegro
  • REKLAMA
  • #4 6217716
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    Też tak miałem kiedyś, nie pamiętam co zrobiłem ale chyba usunąłem wszystkie pliki Mozilly.
    Documents and Settings--->>> [twoja nazwa użytkownika] --->>> Dane aplikacji --->>> Mozilla <<-- (to usuń)
  • #5 6217815
    Areek2
    Poziom 21  
    Jakoś nie mogę tego znaleźć, w Viście zamiast Documents and Settings są Użytkownicy, ale ja ie mogę znaleźć folderu Dane aplikacji
  • #6 6217881
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    To wyszukaj w folderze 'użytkownicy' folderu: 'Mozilla'
    Użyj opcji szukaj.
  • REKLAMA
  • #7 6217953
    Areek2
    Poziom 21  
    ok, uporałem się z google, ale czy na kompie nie mam jakiegoś szpiega, dalej nie wiem...:(
  • #9 6218502
    Areek2
    Poziom 21  
    Witam!
    W załączniku jest mój log z HijackThis.

Proszę o analizę;)
    Załączniki:
    • log.txt (4.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #10 6218625
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Log miałeś dać tutaj nie w nowym temacie.
    Tematy scaliłem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komunikatem Google informującym o podejrzeniu automatycznego zapytania, który pojawia się po usunięciu ciasteczek przeglądarki. Pomimo skanowania dysku programami Avast i Windows Defender, problem nadal występuje. Dyskusja dotyczy systemu Windows Vista SP1 oraz możliwości obecności złośliwego oprogramowania. Proponowane rozwiązania obejmują pozostawienie ciasteczek bez usuwania, usunięcie folderów związanych z przeglądarką Mozilla w katalogu użytkownika (w Viście „Użytkownicy” zamiast „Documents and Settings”), a także analizę logów z narzędzia HijackThis w celu wykrycia potencjalnych zagrożeń. Użytkownik otrzymał wskazówki dotyczące lokalizacji folderów i dalszej diagnostyki, jednak problem z podejrzeniem szpiega pozostaje nierozstrzygnięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA