logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Creative P5800 - brak dźwięku po nagłym wyłączeniu podczas filmu

Cineman 28 Lut 2009 22:43 1584 3
REKLAMA
  • #1 6219331
    Cineman
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.

Uszkodzenie zestawu Creative P5800 nastąpiło podczas ogladania filmu. Wszystko było ok do czasu gdy nagle przestało grać ze wszystkich głośników. Zasilanie jest ok jak sądzę, bo na pilocie diodka się pali. Jakakolwiek zmiana głośności nic nie daje.
    Przydałby mi się jakiś schemat czy rada jak to ugryźć. Jeszcze takiego czegoś nie naprawiałem. Może ktoś pomoże?
  • REKLAMA
  • #2 6219467
    kuba2102
    Poziom 20  
    Po 1 sprawdz czy przypadkiem glosniki nie dzialaja na innym urzadzeniu i tak samo podlacz inne glosniki to urzadzenia odtwarzajacego dopiero pozniej bierz sie za rozkrecanie.

PS. Napisales tyle szczegolow ze hoho...
  • REKLAMA
  • #3 6219767
    Cineman
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Po 1 sprawdz czy przypadkiem glosniki nie dzialaja na innym urzadzeniu i tak samo podlacz inne glosniki to urzadzenia odtwarzajacego dopiero pozniej bierz sie za rozkrecanie. 

Nie pisałbym posta gdybym nie sprawdził głośników. Karta soundblaster live działa normalnie na innych głosnikach. Sam zestaw 5.1 P5800 testowałem na innym kompie i objawy takie same, czyli głucho. Nie wiem czy się brać za rozkręcanie tego, i czy ma sens. Na serwis też średnio mi się pali jak znam życie policzą mi za ta impreze dużo a sam sprzęt nie jest warty aż tak dużo zachodu. Może się ktoś z Was naprawiał już tego chińczyka kiedyś?
  • Pomocny post
    #4 6219782
    kuba2102
    Poziom 20  
    Sprawdz miernikiem napiecie w pilocie o ile masz jak nie to jezykiem :P za starych czasow sie tak sprawdzalo male napiecia :) sprawdz w pilocie i we wzmacniaczu (wzmacniacz jest w sobwoofer'ze) czy kondensatory nie sa wybrzuszone i najwazniejsze sprawdz napiecie takze na potencjometrze. Jak narazie to tyle
REKLAMA