logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford galaxy mk1 przestało działać sterowanie radiem przy kie

SebAAA 01 Mar 2009 14:03 3929 7
REKLAMA
  • #1 6221315
    SebAAA
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam szanownych kolegów
    chciałem zapytać co mogło być przyczyną i gdzie szukać usterki, podczas jazdy przestało działać radio (fabryczny kaseciak forda), okazało się że przepalił się bezpiecznik, po wymianie bezpiecznika nie działa fabryczne sterowanie owym radiem przy kierownicy
    problem w fordzie galaxy mk1 99 rok wersja ghia, radio sound 2006
    z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 6236041
    ewdar
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Kolego piszesz, że wymieniłeś bezpiecznik ale ten który jest na zasilaniu radia czy może jest jeszcze jeden z tyłu radia? Oraz czy w ogóle radio działa oprócz sterowania z kierownicy? Sprawdź czy może któraś wtyczka się nie "wypieła".
  • REKLAMA
  • #3 6239773
    SebAAA
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    wydłubałem radio, powypinałem wszystkie wtyczki, i włożyłem z powrotem, po wpisaniu kodu od radia wszystko ożyło :D
  • #5 19901761
    ernestwasilewski1
    Poziom 4  
    A jaka pasuje kostka do takiego radia
    Załączniki:
    • Ford galaxy mk1 przestało działać sterowanie radiem przy kie IMG_20220220_072500.jpg (1.33 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Ford galaxy mk1 przestało działać sterowanie radiem przy kie IMG_20220220_072447.jpg (1.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #7 19902361
    ernestwasilewski1
    Poziom 4  
    Chcę wlozyc inne radio
  • REKLAMA
  • #8 19906164
    ewdar
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Kolego jak sobie przypominam to za wzmacniaczem lub przed jest opcja że omijasz oryginalne kostki i łączysz się po standardzie.
    Też kiedyś chciałem podłączyć inne może lepsze radio, ale jest to dość ciężko" spiąć" aby wszystko działało mam na myśli sterowanie przy kierownicy manetkę.
    Może lepiej nic nie zmieniać oprócz auta?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Fordzie Galaxy MK1 z 1999 roku, wersja Ghia, podczas jazdy przestało działać fabryczne radio (kaseciak Sound 2006). Przyczyną usterki był przepalony bezpiecznik zasilający radio. Po jego wymianie radio działało, jednak sterowanie radiem z kierownicy przestało funkcjonować. Po wyjęciu radia i ponownym podłączeniu wszystkich wtyczek oraz wpisaniu kodu zabezpieczającego radio ponownie zaczęło działać poprawnie. W dyskusji poruszono także temat kompatybilności kostek do radia oraz trudności z podłączeniem innego radia z zachowaniem sterowania przy kierownicy, zwłaszcza w kontekście integracji z fabrycznym wzmacniaczem i oryginalnymi kostkami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA