logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Galaxy Mk3 - radio chińskie przestało działać

uwolnic orke 24 Wrz 2024 22:56 585 3
REKLAMA
  • #1 21238388
    uwolnic orke
    Poziom 2  
    Mam wstawione radio chińskie, jakiś noname. Jakiś czas temu przestało działać. Zasilanie jest, ponieważ działa podświetlenie, ale nie da się włączyć. Gdzieś mi się obiło o oczy, że jest jakiś sposób na uruchomienie takiego radia. Ktoś pomoże?

Radio ze zdjęcia jest bardzo podobne do mojego z wyjątkiem zawartości ekranu Widok na chińskie radio samochodowe z ekranem dotykowym.
  • REKLAMA
  • #2 21238426
    rnb_bolii
    Poziom 39  
    Ocena: 1176
    Czy na obudowie radia jest schemat podłączenia ? Coś musi być jaki model. I wszystkie napięcia napewno sprawne? Odłączenie zasilania na jakiś czas nie przywraca do poprawnej pracy...?
    Gdzie sie obiło o oczy?
    Może przywarty micro włączknik.... Strzelam.
  • REKLAMA
  • #3 21238628
    uwolnic orke
    Poziom 2  
    Gdybym wiedział, gdzie to widziałem, to pewnie tam bym pytał. Czy jest jakiś schemat połączenia - wątpię. Nie kojarzę, żeby coś tam było, a nie chcę demontować, dopóki nie będę z grubsza wiedział, co mam z tym zrobić.

Zasilanie odłączałem, wyjmując bezpiecznik. Kiedyś pomagało na tzw. "zawieszenie", teraz nie pomaga. Ale gniazdo płyty działa - płyta wchodzi i wychodzi.
  • #4 21239702
    rnb_bolii
    Poziom 39  
    Ocena: 1176
    To odłącz akumulator w aucie. Może ten drugi plus dla radia coś pomoże w resecie... A może te radio też ma reset gdzieś ukryty...
REKLAMA