logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy 545 - pralka zatrzymuje się przy wypompowywaniu wody, co sprawdzić?

pajarek 01 Mar 2009 20:59 2479 5
REKLAMA
  • #1 6223441
    pajarek
    Poziom 2  
    witam.
    Potrzebuję pomocy. Pralka cand 545 w momencie kiedy powinna wypompować wodę( na każdym programie) zamiera, programator zatrzymuje pracę. Do momentu wypompowywania wody działa normalnie. Przewody odpływowe sprawdzone, nowy silnik pompy.
    proszę o poradę.
  • REKLAMA
  • #2 6223718
    postrzepiony
    Specjalista AGD
    Ocena: 131
    A przewody zasilające, jest na nich napięcie w momencie kiedy powinna wypompowywać ? Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 6224922
    pajarek
    Poziom 2  
    nie nie ma napięcia. Silnik programatora przerywa pracę i następuje cisza po dość wyraźnym przeskoku jednej z krzywek programatora. Kiedy po tym wrócę do początku programu, to działa normalnie do wspomnianego momentu.
  • REKLAMA
  • #4 7341699
    Tomala60
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    posiadam taką samą pralkę i spotkał mnie ten sam problem dzisiaj-grudzień 2009- pytanie( jeżeli to możliwe) jak sobie poradziłeś z tym problemem, bo u mnie pompka na krótko działa, a reszta jak w twoim opisie
  • REKLAMA
  • #5 7704395
    comodore222
    Poziom 1  
    Nie sprawny hydrostat lub niedrożny przewód ciśnieniowy do niego.
  • #6 7709773
    Tomala60
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    hydrostat był sprawny, przewód doprowadzający do niego drożny, uszkodzeniu uległ programator-oderwała się mała blaszka która załączała prawdopodobnie pompę do wody. Kupiłem nowy programator ale ostrzegam, jest problem przy podłączeniu go w 3 i 4 rzędzie są zamienione w nowym programatorze (nowy model ?????) 2 przewody, podobno jest to na nim opisane( !!!!!) ja tego nie widziałem.
REKLAMA