logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mrugająca kontrolka immo i świecy żarowej w Audi A3 - błąd VAG powraca

Mweji 04 Mar 2009 14:29 8007 5
REKLAMA
  • #1 6234869
    Mweji
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z immobiliserem tj. gdy włączam zapłon zaczyna mrugać kontrolka immo, gdy spróbuje odpalić samochód gaśnie i komputer łapie błąd. W rezultacie mruga potem cały czas kontrolka świecy żarowej. Usuwałem już kilkakrotnie ten błąd przez VAG-a. Lecz ciągle dzieje się to samo i znów łapie ten błąd. Ostatnio coraz częściej.
    Zrobiłem screeny z VAG-a mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogą rozwiązać ten problem.

Mrugająca kontrolka immo i świecy żarowej w Audi A3 - błąd VAG powraca
  • REKLAMA
  • #2 6234967
    alpha01
    Poziom 21  
    Ocena: 163
    Z którego roku to A3?
    Podłącz się do immo i sprawdz stan kluczyka.
  • REKLAMA
  • #3 6235192
    Mweji
    Poziom 11  
    Audi A3 97 r.

Chodzi o to żebym włączył na VAG-u opcje Immo? Jak tak to żadnych błędów tam nie wykryło.
  • REKLAMA
  • #4 6236711
    wicherek1975
    Poziom 11  
    Powiedz mi jak do tej usterki doszło jak masz pin immo
    to tym vagiem sobie poradzisz pozdro.
  • REKLAMA
  • #5 6241127
    Mweji
    Poziom 11  
    Kiedyś dorobiłem kluczyk. Nowym kluczykiem spróbowałem odpalić samochód ale po chwili zgasł. Nie wiedziałem o co chodzi, później okazało się, że trzeba jeszcze zakodować ten kluczyk. Zakodowałem, skasowałem błąd i wszystko chodziło elegancko. I gdzieś po pół roku coś się stało, że teraz ten błąd wyskakuje ciągle (nawet jak odpalam na oryginalnym kluczyku). Co może być tego przyczyną?
  • #6 6242883
    bodzio012
    Poziom 33  
    Ocena: 779
    napisz skąd jesteś może szybciej będzie jeśli ktoś do Ciebie podjedzie i Ci to zrobi, ciężko powiedzieć coś na odległość, może przy stacyjce coś nie łączy, a może coś innego
REKLAMA