Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Immobilizer Audi a3

04 Mar 2009 14:29 6402 5
  • Poziom 10  
    Witam, mam problem z immobiliserem tj. gdy włączam zapłon zaczyna mrugać kontrolka immo, gdy spróbuje odpalić samochód gaśnie i komputer łapie błąd. W rezultacie mruga potem cały czas kontrolka świecy żarowej. Usuwałem już kilkakrotnie ten błąd przez VAG-a. Lecz ciągle dzieje się to samo i znów łapie ten błąd. Ostatnio coraz częściej.
    Zrobiłem screeny z VAG-a mam nadzieję, że w jakimś stopniu pomogą rozwiązać ten problem.

    Immobilizer Audi a3
  • Poziom 21  
    Z którego roku to A3?
    Podłącz się do immo i sprawdz stan kluczyka.
  • Poziom 10  
    Audi A3 97 r.

    Chodzi o to żebym włączył na VAG-u opcje Immo? Jak tak to żadnych błędów tam nie wykryło.
  • Poziom 10  
    Powiedz mi jak do tej usterki doszło jak masz pin immo
    to tym vagiem sobie poradzisz pozdro.
  • Poziom 10  
    Kiedyś dorobiłem kluczyk. Nowym kluczykiem spróbowałem odpalić samochód ale po chwili zgasł. Nie wiedziałem o co chodzi, później okazało się, że trzeba jeszcze zakodować ten kluczyk. Zakodowałem, skasowałem błąd i wszystko chodziło elegancko. I gdzieś po pół roku coś się stało, że teraz ten błąd wyskakuje ciągle (nawet jak odpalam na oryginalnym kluczyku). Co może być tego przyczyną?
  • Poziom 32  
    napisz skąd jesteś może szybciej będzie jeśli ktoś do Ciebie podjedzie i Ci to zrobi, ciężko powiedzieć coś na odległość, może przy stacyjce coś nie łączy, a może coś innego