logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 29DX410S - migająca dioda, telewizor nie włącza się, tryb serwisowy

lukjan 19 Kwi 2004 09:27 3272 12
REKLAMA
  • #1 601556
    lukjan
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Przestał mi działać ten telewizorek nie chce się włączać i przechodzi w jakiś tryb serwisowy Dioda najpierw miga 3 razy potem 5 razy i tak przez trzy razy.
  • REKLAMA
  • #2 601781
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    Chassis ICC20:
     error 35 - 5V and 8V not available 

Jeżeli masz mało doświadczenia w serwisowaniu OTVC to zleć naprawę fachowcowi.
  • REKLAMA
  • #3 601866
    lukjan
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedź czy to coś poważnego bo telewizor jest nowy (gwarancja) i tak z ciekawości się spytałem
    Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
  • #4 601884
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    Oddaj go do serwisu gwarancyjnego i nie chwal się znajomością kodu błędu 35 ani numerem chassis. Bez wykonania pomiarów i poczynienia obserwacji trudno cokolwiek przewidywać w kwestii usterki.
  • REKLAMA
  • #5 601999
    lukjan
    Poziom 11  
    oK dzieki za radę a może by tak zrobić "Usterkę"???? He He
    Pozdrawiam
  • #6 602005
    lukjan
    Poziom 11  
    I jeszcze tak z ciekawości co to jest ten Chassis ICC20 bo ja jestem zupełnym laikiem
  • #8 604308
    lukjan
    Poziom 11  
    Właśnie był u mnie Pan "naprawiacz" wyjął płytkę z zasilaniem, coś pomierzył woltomierzem i powiedział, że musi zabrać do warsztatu - nic więcej konkretnego. mam nadzieję że nie będzie tego naprawiał ze 2 tygodnie (coś wspominał o zasilaczu?) bo jakt tak to żegnaj tompson (warunki gwarancji)
    Pozrawiam
    P.S. Cały czas nurtowało mnie jedno czy tomson to dobra marka czy jest usterkowa czy nie. No i sam nie wiem co mysleć?
  • #9 605604
    lukjan
    Poziom 11  
    Dzisiaj dzwoniłem do wasztatu i nic Panowie szukają przyczyny
  • REKLAMA
  • #10 608377
    lukjan
    Poziom 11  
    Wczoraj się dowiedziałem, że padł transformator i trzeba czekać na ściągnięcie. Czy to jest prawidłowa diagnoza czy Panowie robią mnie w bambuko.
    Ile kosztuje taki transformator tak z ciekawości się zapytuję
    Dzięki za odpowiedź
    Pozdrawiam
    Piotr
  • #11 624702
    lukjan
    Poziom 11  
    tlelewizor został naprawiony.
    Obecnie pojawiły się na górze ekranu dwa bardzo cieńkie czerwone paski i jeden zielony. Co to może być?
    Pozdrawiam
  • #12 625183
    rubens
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 301
    -jesli ci naprawiacze byli z AUTORYZOWANEGO serwisu to wezwij ich jeszcze raz i reklamuj usługę
    -jesli to nie był serwis autoryzowany to masz problem......... wezwij ich jeszcze raz ale mogą nie znależć przyczyny
  • #13 626404
    lukjan
    Poziom 11  
    to był autoryzowany serwis z bardzo fajnym podejściem do klijenta :P no i reklamacja złożona. Czekam na efekt. Najgorsze jest to że w moim mieście jest tylko ten serwis i jestem od nich uzależniony. Coraz bardziej zastanawiam się nad sprzedażą tego odbiornika

Podsumowanie tematu

✨ Telewizor Thomson 29DX410S nie włącza się i sygnalizuje błąd migającą diodą – trzy razy 3 i 5 razy powtarzane. Kod błędu 35 wskazuje na brak napięć 5V i 8V w zasilaczu (chassis ICC20). Zalecane jest oddanie urządzenia do serwisu gwarancyjnego, gdyż diagnoza wymaga pomiarów i doświadczenia. Po interwencji serwisu autoryzowanego stwierdzono uszkodzenie transformatora, który wymaga wymiany. Po naprawie pojawiły się cienkie czerwone i zielone paski na górze ekranu, co może wskazywać na dalsze problemy z wyświetlaczem lub sygnałem. Właściciel złożył reklamację u serwisu autoryzowanego, który jest jedynym dostępnym w jego mieście. Dyskusja podkreśla znaczenie profesjonalnej diagnozy i serwisu w przypadku problemów z zasilaniem i chassis ICC20 w modelu Thomson 29DX410S.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA