logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać internet Net24/Neostrada bez telefonu stacjonarnego?

alvaro99 14 Mar 2009 00:11 8595 12
REKLAMA
  • #1 6278844
    alvaro99
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Witam :)

Ostanio zdenerwowałem sie na mojego osiedlowego, radiowego ISP i postanowiłem poszukać lepszej oferty od jego niewdzięcznego 1mbit za 50 zł brutto z sygnałem pożal się boże, bez zewnętrznego IP ani przekierowania portu/ów.

Całkiem przypadkiem zobacyzłem na kaltce ogłoszenie Netii, że można mieć internet bez telefonu (proszę się nie śmiać, dla mnie to news, gdyż myślałem, że w TP czy Netii trzeba mieć obligatoryjnie założony telefon z abonamentem żeby móc podłączyć sobie neta), a że posiadamy na kaltce Netią (jak i TP) zainteresowałem się bardziej :D

Wszedłem sobie na stronę Netii ( http://www.netia.pl/hp,dla_domu,internet_opis.html ) i zacząłem czytać .........
    Na samym dole strony znalazłem aż 9 warunków promocji :o .. normalnie zgłupiałem ... jestem zwykłym kowalskim, chciałem miec neta na lini Netii bez telefonu i co tu mnie dotyczy?

Na kwadraciku reklamowym, pisze że mogęmieć neta 2mbity od 49 zł/mc ... potem ujrzałem,że przez pierwsze 2 mc-e mogę płacić tylko zeta i oczywiście gwiazdka :) *) Oferta specjalna dotyczy przepływności do 4 Mbit/s przy umowie na 24 miesiące dla technologii LLU i ADSL oraz przepływności do 1 Mbit/s przy umowie na 24 miesiące dla technologii BSA. Co to do h... jest LLU, BSA? Czarna magia... czy mnie to dotyczy? Normalnie wszyscy wiedzą o co chodzi :idea:

Druga rzecz to taka Pakiet Bezpieczny Internet w promocyjnej cenie 1 grosz miesięcznie przez pierwsze
    3 miesiące
    ... Co to jest ten pakiet? :) W warunkach promocji np. "Szybki internet IV" cz.I pkt. 2.3 pisze-obniżone opłaty miesięczne za korzystanie z Usługi (duzą literą!). Następnie w pkt. 2.6 piszą że można zrezygnować w każdym momencie z opcji bezpieczny internet za którą po 3 miesiącach trzeba płacić 10 zł ... no ok ....
    Patrze cz. IV Definicje - Usługa (z dużej litery) - usługa netu z opcją Bezpieczny internet na łaczu TP S.A. hmm

Tak więc, z tego co zrozumiałem, jeżeli po 3 miesiącach zrezygnuję z opcji Bezpieczny internet, która mnie będzie kosztowała 10 zł.... wtedy usługa nie będzie Usługa, a z tego wynika, że nie będą mnie obejmowały obniżone opłaty miesięczne tylko naliczą mi kwotę zniżki? :o Dobrze to rozumiem?

Do internetu z TP S.A. jeszcze nie doszedłem haha :) Najpierw prosiłbym o rozwianie moich wątpliwości dotyczących Netii :cool:
  • REKLAMA
  • #2 6279207
    abdenagof
    Poziom 23  
    Ocena: 28
    myślę że najlepiej będzie jak zadzwonisz do Biura Obsługi Klienta netii tam rozwieją twoje wszystkie wątpliwości
  • REKLAMA
  • #3 6279219
    next22
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Zadzwoń do "Biura Obsługi Klienta" zapytaj o "możliwości techniczne" w twojej lokalizacji Bo to że reklamują daną usługe wcale nie oznacza że będzie ona dostępna u Ciebie .
    Internet bez tel.oznacza że będziesz płacił "za utrzymanie linij" 30 pln, czyli albo 20 pln za tel albo 30 pln za nic .
  • REKLAMA
  • #4 6279247
    alvaro99
    Poziom 22  
    next22 napisał:
    Internet bez tel.oznacza że będziesz płacił "za utrzymanie linij" 30 pln, czyli albo 20 pln za tel albo 30 pln za nic .

Tak? A gdzi to pisze w tym regulaminie/warunkach promocji?

Do punktu obsługi to nie wiem czy opłaca mi się isć, przynajmniej w moim mieście, bo ile razy bym nie poszedł i sie o coś zapytał... to panie robią oczy i mówią ..... taaak, jeżeli tak pisze to tak musi być ....
  • #5 6279869
    next22
    Poziom 18  
    A gdzie jest napisane że założą CI neta jak nie masz linii telefonicznej ?
    Czy naprawde tak trudno zadzwonić na infolinje neti i wszystkiego się dowiedzieć :)?

Bo najczęściej poza większymi miastami to jedyna dostępna możliwość to :
    - Adsl na lini tpsa (płacisz tpsa za tel)
    -wimax (w pakiecie z telefonem )
  • #6 6279907
    alvaro99
    Poziom 22  
    Linia telefoniczna Netii i TP leci na klatce od 10 lat! Ba, nawet kiedyś miałem tel. stacjonarny z Netii ale zrezygnowałem.

No i byłem u Pani w Play Germanos/Netia ... jak zwykle ona nic nie wie .... co mnie zresztą nie zdziwiło ;)
    Powiedziała mi taką nowość, że ona podpisuje tylko umowy z klientami którym kończy się umowa w TP i jakoś ich linię przejmują i zakładają internet ... wogóle nic z tego nie zrozumiałem... Zapytałem czy jest możliwość mieć sam internet z netii bez telefonu jak pisze na stronie (jest osobna oferta internet i internet+telefon)... powiedziała ze nie ma opcj żeby nie mieć telefonu... masakra.. reklama co innego, oni co innego.

A tutaj dodam cytat mojej dziewczyny, która ma Netię w domu:
    Napisz jeszcze żeby dodzwonić sie do Netii to musisz czekac ok 15 min, a nawet 30 żeby ktokolwiek odebrał.. a później prezkirują Cie do innego działu, gdzie znowu bedziesz musiał tyle samo czekać i moze po godzinie dodzwonisz sie i tak nie udzielą Ci konkretnej widomości :D
  • #7 6286838
    toldigumis
    Poziom 10  
    jak byś chciał zakładać Neostradę to jest możliwości posiadania łącza bez posiadania telefonu koszty wtedy wynoszą 36.60( za utrzymanie lini ) + sam abonament internetowy (1mb 64zl ) czyli ponad 100zl za miecha
    jak jest w neti nie wiem ale pewnie podobnie to działa płacić za utrzymanie lini tez trzeba będzie
  • REKLAMA
  • #8 6286906
    alvaro99
    Poziom 22  
    W takim razie muszę zostać u swojego starego bezprzewodowego dostawcy, bo stówy nie zapłacę za 1Mbit...
  • #9 6292461
    piotrzyna
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Sam Internet z Netii jest możliwy bez podłączenia telefonu
    jak i też bez płacenia za tzw. utrzymanie łącza
    w przepustowości 2 Mb za 49 zł brutto/m-c
    ale tylko i wyłącznie na kablach Netii

piszcie tutaj, szybko oddzwaniają jak poda się im numer tel

kontakt(małpka)partner.netia.pl

pozdrawiam
  • #10 6293354
    next22
    Poziom 18  
    piotrzyna napisał:
    Sam Internet z Netii jest możliwy bez podłączenia telefonu
    jak i też bez płacenia za tzw. utrzymanie łącza
    w przepustowości 2 Mb za 49 zł brutto/m-c
    ale tylko i wyłącznie na kablach Netii

piszcie tutaj, szybko oddzwaniają jak poda się im numer tel

kontakt(małpka)partner.netia.pl

pozdrawiam

Podpisuje nawet dziś .
    Tylko jak znam netie to będą mnie zwodzić 2 miesiące a póżnie odpiszą że się nie da.
    Na dzień dzisiejszy ciekawą usugłą jest Orange CDMA
  • #11 6294445
    alvaro99
    Poziom 22  
    Swoją drogą chciałbym zapytać czemu Netia nie wprowadzi oferty samego internetu tylko robi to poprzez Partnerów Handlowych?

Czym się różnią między sobą Partnerzy Handlowi jak wygląda reklamacja usługi ... dzwonię to Netii czy do partnera handlowego?

Ile trwa założenie internetu przez Partnera Handlowego Netii?
  • #12 6296307
    piotrzyna
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    zaufaj,
    masz w/w maila napisz a Ci zadzwonią i wszystko
    będziesz miał jasne i klarowne.
    Nie czekasz Bóg wie ile na podłączenie a czas naprawdę przyjazny,
    to ich własne zasoby kablowe, bez procedur z TP, formalności, biurokracji,
    banalne i proste bo wiedzą ile i gdzie i co moga podać.
    A Partner Netii sprzedaje to co Netia mu sama daje, określa itd.
    czyli innymi słowy Partner pozyskuje klientów na poszczególne usługi na rzecz Netii.
    Dodam też że wcale nie jest to tak skomplikowane jak piszecie
    a reaklamacje zawsze dany operator rozwiązuje w tym przypadku Netia.

zresztą reklamy nie będę robił
    a dwa jest to niezgodne z zapisem w regulaminie.
  • #13 6470377
    alvaro99
    Poziom 22  
    Pisałem ostatnio na gg z jakims Panem z tej firmy, to w połowie rozmowy gdzieś sobie poszedł i olał sprawę.

Następnie podałem nr żeby do mnie oddzwonili (jest napisane, że oddzwaniają w ciągu 20 min.) Dzisiaj mamy srodę, a pisałem do nich w zeszłym tyg. w piątek i zero odzewu z ich stony... Widocznie nie zależy im na kliencie :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości uzyskania dostępu do internetu Net24/Neostrada bez konieczności posiadania telefonu stacjonarnego. Użytkownicy wskazują, że choć Netia reklamuje ofertę internetu bez telefonu, w praktyce często wymaga się opłacania tzw. utrzymania linii telefonicznej, co generuje dodatkowe koszty (około 30 zł miesięcznie). W przypadku Neostrady podobna sytuacja – abonament internetowy plus opłata za utrzymanie linii może przekroczyć 100 zł miesięcznie. Oferta Netii bez telefonu jest dostępna wyłącznie na kablach własnych Netii i wymaga kontaktu z Partnerami Handlowymi, którzy pośredniczą w sprzedaży usług. Proces zakładania internetu przez Partnerów Handlowych bywa długotrwały i obarczony problemami z obsługą klienta. W mniejszych miejscowościach dostęp do internetu bez telefonu jest ograniczony, często jedyną opcją pozostaje ADSL na linii TP lub WiMAX z telefonem. Użytkownicy podkreślają trudności w uzyskaniu jasnych informacji od Netii oraz długi czas oczekiwania na kontakt z biurem obsługi klienta. Alternatywą wskazywaną w dyskusji jest oferta Orange CDMA.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA