logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik oświetlenia reflektorami diod. (zlecę wykonanie)..

Humph 19 Mar 2009 19:11 1794 4
  • #1 6304271
    Humph
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.

Pozwolę sobie przejść do rzeczy od razu, choć nie jestem pewny czy do dobrego działu trafiłem. Mam nadzieję, że tak i że otrzymam tu pomoc jakiej potrzebuję. Jeśli nie, proszę modów o wybaczenie i przeniesienie tematu na właściwe miejsce.

Poszukuję osoby która wykona dla mnie sterownik oświetlenia wykonanego z 9 reflektorów diodowych (1W Biały Polux - MR16-20 CW).

Ogólny spodziewany zarys działania:
    - Całość podzielona na 3 sekcje (3 żarówki każda).
    - Ma być możliwość ściemnienia ich (zarówno wszystkich razem jak i każdej sekcji osobno).
    - Przy ściemnianiu sekcji osobno ma mieć możliwość włączenia jakiegoś programu tematycznego lub ściemniania/rozjaśniania poszczególnych sekcji w sposób losowy.
    - Opcjonalna i mile widziana opcja sterowania głosem (im wyższe natężenie dźwięku tym jaśniej świecące diody)
    - Sposób zmiany programów tematycznych dowolny. Może być:
    a) jednym przyciskiem - zmiana programów tematycznych (choć wolałbym coś wygodniejszego)
    b) dwoma, w zależności od tego czy będzie sterowania głosem (aby można było je wyłączyć)
    c) kilkoma (każdy program posiadający osobny włącznik)
    d) jakikolwiek jest bardziej logiczny/wygodny niż te z punktów powyżej.

Całość zbliżona nieco do działania łańcuchów choinkowych..

Jeśli w poście nie zawarłem jakiejś istotnej informacji, proszę zapytać. Odpowiem tak szybko jak będzie to możliwe.
    Co przede wszystkim chcę wiedzieć, to przypuszczalna cena takiego sterownika (części + podatek za umiejętności wykonawcy)

Co ważne. Totalnie nie znam się na elektronice, więc powyższy post nie jest zapytaniem o to jak mogę sobie zrobić taki sterownik, a pytaniem o to, kto może go zrobić za mnie.

Poprawiłem temat na regulaminowy!
  • #2 6317799
    pol102
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 369
    Część z powyższych założeń można spełnić poprzez standard DMX. Trzeba by zbudować jedynie odbiorniki DMX do sterowania reflektorami.
  • #3 6357537
    Humph
    Poziom 2  
    Pozwolę sobie jeszcze raz (i zapewniam, że ostatni) przywrócić wątek na wierzch.

Zastanawia mnie.. jak to jest, że na największym forum elektronicznym nie ma nikogo, kto mógłby wykonać taki sterownik..
    Bo przecież nie chodzi o czas wolny. Czasu mi nie brak więc mogę poczekać.
    Nie chodzi o warunki.. w końcu płacę za wykonawstwo.

Czy zatem moje wymagania co do sterownika są zbyt duże?
    Cóż.. jestem otwarty na propozycje odnośnie wersji finalnej sterownika.
    Jeśli jakaś funkcja jest zbyt trudna do zrealizowania, może uda się ja zastąpić czymś innym lub obejdę się bez niej.

Jeśli nikt nie będzie potrafił mi pomóc (lub nie będzie chciał) proszę chociaż o jakieś linki do stron lub for na których taką pomoc ewentualnie mogę uzyskać.

Pozdrawiam.

Moderowany przez pol102:

Po wyjaśnieniu początkowych wątpliwości, przenoszę w odopowiednie miejsce.

• #4 6360561
    Max25
    Poziom 13  
    www.devalight.pl tam zajmują się właśnie takimi sprawami
  • #5 6363528
    gmp
    Poziom 19  
    Ocena: 28
    Humph napisał:

Zastanawia mnie.. jak to jest, że na największym forum elektronicznym nie ma nikogo, kto mógłby wykonać taki sterownik..

Uwierz mi ze na pewno jest tu sporo ludzi ktorzy mogliby wykonac cos takiego, tylko wykonie dla amatora pojedynczej sztuki jest nieoplacalne dla Ciebie. Pare dni pracy profesjonalisty ma swoja cene. No chyba ze jakis entuzjasta zrobi to po kosztach...
REKLAMA