logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz kanałowy Hirschmann CMU-108 - ma podtrzymywanie??

steed1 28 Mar 2009 13:31 1568 3
REKLAMA
  • #1 6344124
    steed1
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Witam. W mojej firmie jest zamontowany podany w temacie wzmacniacz. Czy posiada on podtrzymywanie zaprogramowanych ustawień? Postaram się opisać problem. Od pewnego czasu notorycznie wzmacniacz traci ustawienia i trzeba wzywać ekipę, żeby go ustawili, za co biorą sporo pieniędzy. Czy to, że rozkodowuje się może być spowodowane wyłączaniem zasilania na noc? Niestety firma nie chce się podzielić wiedzą na temat programowania, więc chyba sam będę musiał się za to zabrać. Czy może wzmacniacz ma podtrzymywanie akumulatorami, które już z wiekiem przestały działać? Niestety "fachowcy" stwierdzili, że pewnie trzeba będzie wymienić cały wzmacniacz, tylko coś mi się wydaje, że raczej liczą na niezły zarobek, niż jest to potrzebne. I jeszcze jedno odnośnie programowania wzmacniacza. Czy dobrze rozumuję, że ustawia się na nim kanały od 81-89 jako wyjściowe, do których się przypisuje kanały od 21-69 wejściowe? Czy kanały 81-89 odpowiadają częstotliwościom powyżej 861 MHz, czy jest to pasmo S1-S8? Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6346501
    steed1
    Poziom 14  
    Dziękuję bardzo. Może zaskoczę, ale jestem użytkownikiem, który zanim będzie zawracał d... :-) to korzysta z wyszukiwania i dany temat widziałem. Najważniejsze moje pytanie dotyczyło podtrzymywania pamięci po zaniku zasilania. Przyznaję, że nie widziałem tego pliku, z którego można się dowiedzieć ciekawych rzeczy jednak pytanie pozostaje nadal otwarte.
    Pozdrawiam Steed1
  • #4 6352337
    steed1
    Poziom 14  
    problem rozwiązany. okazał się uszkodzonym wzmacniacz selektywny CPA-108. Układ czasowo będzie działał bez niego na samym CMU-108.
REKLAMA