logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy konwerter hyperband JATA rozwiąże problem z kanałami na Orion 707A?

bury256 30 Mar 2009 22:39 1140 4
REKLAMA
  • #1 6355742
    bury256
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam mam starszy telewizor Orion 707A który nie odbiera wszystkich kanałów UPC pisałem już wcześniej i poradziliście mi zakup VCR co też zrobiłem. No niestety dzisiaj z widea poszedł dymek i znów problem :cry: .
    Już chciałem zamawiać kolejne wideo na allegro i znalazłem Konwerter hyperband - zewnętrzny firmy JATA. Czy jeśli kupię to już z kanałami będzie ok ?, bo nawet nie wiem na jakiej zasadzie to działa.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6356932
    bury256
    Poziom 10  
    Znając życie sprzedający powie, że oczywiście to się nadaje. A firma JATA już nie istnieje a sprzęt wygląda jakby miał już parę dobrych lat. Pytam się może ktoś miał kiedyś coś takiego. Wiem, że kiedyś UPC dawało coś podobnego jak ktoś miał starszy telewizor może to test właśnie to ?. Bardzo proszę o odp. bardzo mi na tym zależy
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 6357193
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 337
    Konwerter zewnętrzny przesuwa "niewidzialny" dla telewizora zakres 230÷470 MHz w pasmo UHF (powyżej 470 MHz). Teoretycznie powinno to wystarczyć, jak pokazuje praktyka, kolejna przemiana sygnału wprowadza różne niepożądane tłumienia, odbicia, zakłócenia itp. Jeśli już, to proponuję wymianę głowicy w telewizorze. Albo kupno nowego.
  • #5 6357822
    bury256
    Poziom 10  
    Szkoda :cry:. Nie chce mi się go targać bo ciężki jest, a na nowy nazbieram może jeszcze przed wakacjami czyli taki konwerter za 30 zł byłby akurat prawie zero kosztów. No nic na razie dzięki przemyśle to.
REKLAMA