logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Siemens A50 i Alcatel? Szukam kalkulatora do simlocka

wojowojo 24 Kwi 2004 18:14 1478 14
REKLAMA
  • #1 610594
    wojowojo
    Poziom 11  
    jest jakis kalkulator dla simensa do zdjecia simlocka???
    chodzi o S a50. jeszcze chce zdjac z alcatela .
    pomoze ktos???
  • REKLAMA
  • #2 610665
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    a50 robi sie kablem a nie kalkulatorem. moze troche dokladniej jaki to alkatel??
  • REKLAMA
  • #3 610702
    wojowojo
    Poziom 11  
    epol napisał:
    a50 robi się kablem a nie kalkulatorem. moze troche dokladniej jaki to alkatel??

tak to jaki to alcatel sam chcialbym wiedziec :oops:
    po sciagnieciu klapkijest oznaczenie ce 0165 ale czy to jest model to nie wiem :wink:
  • #4 610719
    wojowojo
    Poziom 11  
    a taki kabel mozna samemu zrobic i jak???
  • #5 610808
    wwwlodek
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    wojowojo napisał:
    jaki to alcatel sam chcialbym wiedziec :oops:
    po sciagnieciu klapkijest oznaczenie ce 0165 ale czy to jest model to nie wiem :wink:

jaki alcatel zobacz tu http://www.fkn.pl/telefony/telefony/idp__8/, jak jestes na etapie niewiedzy to sam nie zrobisz kabelka, jeszcze w a50 trzeba ciecie sciezki chyba robic dla zdjecia simlocka, wiec to wyzsza szkola jazdy, ale probowac mozesz... :D
  • #6 610809
    wwwlodek
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    wojowojo napisał:

jaki alcatel zobacz tu http://www.fkn.pl/telefony/telefony/idp__8/, jak jestes na etapie niewiedzy to sam nie zrobisz kabelka, jeszcze w a50 trzeba ciecie sciezki chyba robic dla zdjecia simlocka, wiec to wyzsza szkola jazdy, ale probowac mozesz... :D
  • REKLAMA
  • #7 610842
    wojowojo
    Poziom 11  
    to jest model OT 511
  • #8 611016
    cinekk
    GSM Product Supporter
    Ocena: 10
    wwwlodek napisał:
    wojowojo napisał:

No to widze ze wszyscy tutaj nieźle sie znają ;]
  • #9 611346
    CyberDe@th
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Nie ma latwiejszego Siemensa od A50 i C45 (jedno i to samo) do robienia TP :P Wystarczy do jednego punktu podlaczyc mase, np: z wtyczki i to wszystko.
    Zdjecie znajdziesz tutaj:
    LINK.
  • #10 611485
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    ludzie!!! mamy XXI wiek!! ktoto w tych telefonach jeszcze test pointa robi. moze jakis rok temu lub dawniej to tak ale teraz. no w nowych to owszem ale to to przeciez dziadki i zabytki.
  • #11 611850
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 93
    Ciiiii epol!! Ci ludzie tutaj najwidoczniej mają swój mały własny świat... Nie psujmy im tego... :D
  • #12 611995
    wojowojo
    Poziom 11  
    wlasnie dzis kupilem Motorole C 350 a z tego jak zdjac??
    kabel czy kalkulator???
  • REKLAMA
  • #13 612657
    CyberDe@th
    Poziom 14  
    epol - w sytuacjach awaryjnych (nie mowie tu o SimLock'u) nie ma innego wyjscia niz TP (oczywiscie w nowszych Siemensach).
  • #14 617732
    wolf103
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Ja do Siemensóów uzywam FREIA dla mnie baba proponuje przejzec strone www.siemensinfo.pl -zalogujcie sie tam jest opisme jak zrobic SIEMENSY, a co do testpointa to ponoc wersje jedynasta trzeba lutowac.
    Ja r FREIA zrobilem z 20tel. i wszystkie spoko poszły.
  • #15 618040
    DAREX100
    Poziom 22  
    chlopaki jak przeczytalem te posty to sprawdzalem date bo wydaje mi sie niemozliwe ze jeszcze to piszecie . jaki testpoint w a50(zalezy ktora wersja oczywiscie) .albo pytania simlock z c450 - kalkulatorem??? a najlepsze jest pytanie jak sciagnac smoka z alkatela ale nie wiem jakiego- jak chcecie mam kalkulator do alcateli!!!- jak ktos chetny niech pisze
    poszukajcie wpierw a nie piszecie bzdury. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy metod zdejmowania simlocka z telefonów Siemens A50 oraz Alcatel OT 511. W przypadku Siemensa A50 simlock usuwa się za pomocą kabla i test pointa (TP), co wymaga czasem modyfikacji ścieżek na płycie, a nie kalkulatora. Kabel do A50 można wykonać samodzielnie, jednak jest to zaawansowana procedura. W nowszych modelach Siemensów test point jest nadal stosowany w sytuacjach awaryjnych. Do zdejmowania simlocka z Siemensów polecany jest program FREIA, dostępny na stronie siemensinfo.pl, który umożliwia odblokowanie wielu modeli. W przypadku Alcatela OT 511 istnieją kalkulatory do simlocka, jednak konieczne jest dokładne określenie modelu telefonu. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o Motoroli C350, gdzie pytano o metodę zdejmowania simlocka – kabel czy kalkulator. Ogólnie podkreślono, że dla starszych modeli telefonów (jak Siemens A50) metoda test point jest nadal aktualna, mimo że dla nowszych urządzeń stosuje się bardziej zaawansowane narzędzia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA