logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens A50 – jak zdjąć simlock bez kabla, program do odblokowania kodem

xxx27 31 Paź 2005 18:04 4544 8
REKLAMA
  • #1 1944042
    xxx27
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Mam Siemensa a50 który niestety ma simlocka a ja niemam kabla,dlatego prosiłbym o umieszczenie na tej stronie programu który zapomocą kodu go zdejmie jeśli jest taka możliwość.Z góry dziękuję i dodam że bardzo mi na tym zależy
  • REKLAMA
  • #2 1944119
    norbi45
    Poziom 33  
    Ocena: 59
    Nie ma darmowego programu do simlocka kodem z siemensów.
    możesz napisać do Firmy Siemens o taki kod, ale na pewno koszt tego przewyższy wartość telefonu.
    Niestety, ale potrzebny jest Ci kabelek np z Allegro za ok. 5zł, potem połączyć do masy Test Point i programem zdjąć simlocka.
  • #3 1944197
    xxx27
    Poziom 14  
    a czy mógłbyś mi powiedzieć jak się robi takie połączenie i gdzie to trzeba zrobić
  • REKLAMA
  • #4 1944224
    norbi45
    Poziom 33  
    Ten zaznaczony punkt muszisz połączyć do masy telefonu. Przechodzi ona zaraz obok tego punktu na około płytki. Możesz to polutować.
    Po zdjęciu simlocka rozłącz to znowu tak jak było przed, bo będzie szybko "zjadać" baterię.
    Załączniki:
    • Siemens A50 – jak zdjąć simlock bez kabla, program do odblokowania kodem a50.JPG (15.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 1944238
    xxx27
    Poziom 14  
    to jest takie małe czarne obok diody ???????
  • #6 1944251
    norbi45
    Poziom 33  
    zmieniłem foto na dokładniejsze
    To jest poprostu taki złoty punkt i masz go połączyć na czas ściągania simlocka z tym złotym paskiem co jest na boku płytki.
    Prościej już się chyba nie da.
  • #7 1944261
    xxx27
    Poziom 14  
    zapomniałem powiedzieć że jest z tym telefonem jeszcze jeden mały problem:cry:niewiem dlaczego ale nie działają dwa górne klawisze(te na samej górze)co to może być co mam zrobić żeby to działało ??? proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #8 1944300
    norbi45
    Poziom 33  
    Najpierw musisz go rozebrać i sprawdzić wizualnie czy nie jest coś uszkodzone lub czy nie są ślady zalania, zawilgocenia.
  • #9 1944430
    xxx27
    Poziom 14  
    zauważyłem że pod wyświetlaczem jest mała szrama to jest na końcu po prawej stronie czy to może nieć jakiś wpływ.Niewiem czy nie jest urwana ścieżka może da się zrobić jakieś obejście

Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

zapomniałem zapytać jaki jest najlepszy program do ściągnięcia simlocka w a50

Podsumowanie tematu

✨ Nie istnieje darmowy program do zdjęcia simlocka kodem w telefonach Siemens A50. Odblokowanie wymaga użycia kabla, który można kupić np. na Allegro za około 5 zł. Konieczne jest połączenie specjalnego punktu testowego (złotego punktu na płytce) do masy telefonu podczas procesu odblokowywania za pomocą odpowiedniego oprogramowania. Po zdjęciu simlocka połączenie należy rozłączyć, aby nie powodowało nadmiernego zużycia baterii. W przypadku problemów z dwoma górnymi klawiszami telefonu zaleca się rozebranie urządzenia i sprawdzenie wizualne pod kątem uszkodzeń lub śladów zalania. Uszkodzenie ścieżki pod wyświetlaczem może wpływać na działanie klawiszy i wymagać naprawy lub obejścia. Nie podano konkretnego programu do zdjęcia simlocka, ale proces wymaga kabla i połączenia test point do masy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA