Przepraszam, jeżeli w złym dziale nie wiedziałem, gdzie to zamieścić
Sprawa wygląda tak.
Zamierzam zbudować pojazd coś w stylu terenowego modelu rc w skali 1:5. Jeżeli chodzi o zrobienie podwozia podłączenie silnika itp. to nie ma problemu lecz chodzi oto, żeby to było sterowane z laptopa i miało spory zasięg.
Przydała by się tez kamerka i tu pojawia się moje pytanie, jak to wszystko podłączyć razem?
Jakie części będą potrzebne i jakie sterowanie, bo czytałem niedawno o sterowaniu przez wifi ale to chyba niezbyt dobry pomysł.
Zresztą nie wiem. Nie znam się na tym zbytnio, dlatego pytam.
Podsumowując:
po pierwsze- jakie części muszę kupić proszę o spis i może najlepiej gdzie to znajdę
po drugie- jakieś linki ze sterownikami jeżeli będą potrzebne
po trzecie - ile w sumie może wynieść koszt elektroniki
po czwarte - jakie sterowanie
aha i fajnie by było gdyby można było to sterować też padem do pc.
Z góry thx za wszystkie wypowiedzi i rady.
Pozdrawiam Kamil.
Sprawa wygląda tak.
Zamierzam zbudować pojazd coś w stylu terenowego modelu rc w skali 1:5. Jeżeli chodzi o zrobienie podwozia podłączenie silnika itp. to nie ma problemu lecz chodzi oto, żeby to było sterowane z laptopa i miało spory zasięg.
Przydała by się tez kamerka i tu pojawia się moje pytanie, jak to wszystko podłączyć razem?
Jakie części będą potrzebne i jakie sterowanie, bo czytałem niedawno o sterowaniu przez wifi ale to chyba niezbyt dobry pomysł.
Zresztą nie wiem. Nie znam się na tym zbytnio, dlatego pytam.
Podsumowując:
po pierwsze- jakie części muszę kupić proszę o spis i może najlepiej gdzie to znajdę
po drugie- jakieś linki ze sterownikami jeżeli będą potrzebne
po trzecie - ile w sumie może wynieść koszt elektroniki
po czwarte - jakie sterowanie
aha i fajnie by było gdyby można było to sterować też padem do pc.
Z góry thx za wszystkie wypowiedzi i rady.
Pozdrawiam Kamil.