logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie pobrać obraz ISO Office XP Standard 2002 po uszkodzeniu płyty?

ergie 07 Kwi 2009 15:38 1787 7
REKLAMA
  • #1 6384825
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 290
    Witam,

ułamałem płytkę office xp standard wer 2002, czy jest możliwość pobrania obrazu 1:1 z np. microsoftu? posiadam fakturę, opakowanie box, płytkę media i nie chcę wyrzucać całego oprogramowania - czy ktoś ma, wie skąd pobrać ? ew. inna porada jak 'to naprawić' ?:)

dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6384858
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1079
    Pobrać - o ile znajdziesz; pożyczyć i sobie wypalić - to tylko nośnik w obu wypadkach (najmniej ważny element zestawu ).
    Ew. telefon do Microsoftu z pytaniem czy jeszcze "dają", a jeżeli tak to za ile? - Oni są ździercy i mogą chcieć jakieś pieniądze.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 6384886
    Kodi14
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    To zadzwoń do Microsoft i sie spytaj, jak masz wszystko oryginalne to nie widze problemu, masz dostęp do supportu przecieć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 6385015
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 6385055
    Matuzalem

Poziom 43  
    Właśnie, Gusioo, nie do końca tak czarno być musi.
    Na wss był topic, w którym jeden z Użytkowników miał podobny co do istoty kłopot z w2k3 ( szczegółów wersji nie pamiętam) . Kontakt z Microsoftem przyniósł zaskakującą nowinkę - "dostał" R2 z powodu braku gołych.
    Może więc i tu się okaże, iż o2k7 będzie darmowym - ew. nośnik i przesyłka - upgrade'em.
    Sprawdzenie kosztuje... jeden impuls.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
  • #6 6385083
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 6388213
    ergie
    Poziom 28  
    Ocena: 290
    Pobrałem .iso 1:1 - napisałem na płycie "kopia" - mam nadzieję, że jest to legalne :) MS nie wydaje takich płyt (już).
  • #8 6388241
    Matuzalem

Poziom 43  
    Legalne, bo - już wskazywałem - z całego zestawu "atrybutów" legalność poświadczających nośnik jest najmniej istotny.
    Zwróć, proszę, uwagę, że teraz można w sklepie trafić na taką ofertę: "Microsoft Office Profesional 2007 W32 English 1pk OEM (MLK) - nie zawiera nośnika, jedynie klucz licencyjny." (to akurat Komputronik).
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik uszkodził oryginalną płytę instalacyjną Microsoft Office XP Standard 2002 i poszukuje legalnego obrazu ISO do reinstalacji. W dyskusji podkreślono, że Microsoft oficjalnie nie udostępnia już takich obrazów dla tego przestarzałego produktu, a wsparcie techniczne dla Office XP zostało zakończone. Możliwe rozwiązania to pożyczenie oryginalnego nośnika i samodzielne wykonanie kopii lub kontakt z Microsoft w celu zapytania o ewentualną możliwość uzyskania nośnika, choć może to wiązać się z dodatkowymi kosztami lub propozycją zakupu nowszej wersji, np. Office 2007. Legalność kopii ISO jest uzależniona od posiadania pełnego oryginalnego zestawu (faktura, opakowanie, klucz licencyjny). Wspomniano także, że obecnie na rynku dostępne są licencje OEM bez nośnika, co może być alternatywą dla użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA