Problem polega na tym ze komputer restartuje się w jakimś losowym momencie (czasem wyskoczy blue screen). Oprócz tego czasami następuje zawieszenie kopa na monitorze widnieje to co przed chwila robiłem nie działają urządzenia I/O i zapewne dysk nie chodzi bo go nie słychać, po naciśnięciu power komputer obrazu się wyłącza. Po włączeniu, POST normalne po jego zakończeniu załącza się dysk. Z dodatkowych informacji komputer przez kilka miesięcy nie był czyszczony zgromadziła się w nim spora ilość kurzu co doprowadziło do tego ze na procesorze była temperatura 80 stopni. Po oczyszczeniu temperatura w normie, lecz problem nadal występował wiec przeinstalowałem system. Wtedy problem się nasilił ale po jakimś czasie zmalał. Nowo zainstalowane gry/programy często wzmagają ten proces(po włączeniu kilka sekund i się wyłączają lub res). GG, Firefox, itp. wyświetlają informacje o błędach (crash reporter z GG itp.) .
Konfiguracja
Konfiguracja kompa.
Typ procesora Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)
Karta graficzna NVIDIA GeForce FX 5200
Karta sieciowa AirLive WT-2000PCI
HDD SAMSUNG SP1203N 120GB
Nazwa plyty glównej ASRock 775S61
Zasilacz
na jednej płytce widać to
na płycie jeden kontestator wybrzuszony.
System operacyjny Windows Xp Home edition sp3
Antywirus Avast Home edition
Log z hijackthis w załączniku.
próbowałem robić mem test lecz proces dochodził do 100-150% i res przy około 10-15 błędach
wynik skanu Hd tune
Konfiguracja
Konfiguracja kompa.
Typ procesora Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)
Karta graficzna NVIDIA GeForce FX 5200
Karta sieciowa AirLive WT-2000PCI
HDD SAMSUNG SP1203N 120GB
Nazwa plyty glównej ASRock 775S61
Zasilacz
na jednej płytce widać to
na płycie jeden kontestator wybrzuszony.
System operacyjny Windows Xp Home edition sp3
Antywirus Avast Home edition
Log z hijackthis w załączniku.
próbowałem robić mem test lecz proces dochodził do 100-150% i res przy około 10-15 błędach
wynik skanu Hd tune