logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odłączyć i podłączyć transformator z płytki, czy zardzewiały po czyszczeniu zadziała?

r0cq 10 Kwi 2009 16:44 1026 2
REKLAMA
  • #1 6397728
    r0cq
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam, chciałbym się was spytać jak mam odłączyć ten transformator od płytki następnie jak go podłączyć do przewodów i czy troszkę zardzewiały i chyba zalany transformator będzie działać jak go wyczyszczę i wysuszę ?
    Jak odłączyć i podłączyć transformator z płytki, czy zardzewiały po czyszczeniu zadziała? , a tu umieszczam ścieżki tego transformatora. Jak odłączyć i podłączyć transformator z płytki, czy zardzewiały po czyszczeniu zadziała? . Jak coś jest źle to poprawię ;p
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6397795
    Pawcio89
    Poziom 20  
    Ocena: 24
    Aby go odłączyć od płytki po prostu go odlutuj. Uzwojenie pierwotne będzie miało większą rezystancję ale już na płytce widać które to jest ponieważ wystarczy zobaczyć które wyprowadzenia idą do gniazda zasilania natomiast część wtórna do jakiegoś mostka prostowniczego bo widzę na tym zdjęciu coś podobnego do diod. To czy będzie działał to kwestia stanu izolacji na uzwojeniach ale myślę że powinien działać.
  • #3 6398549
    r0cq
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Dziękuję bardzo !!! wszystko wiem ,dałem pomógł za pomoc :D
REKLAMA