Przeczytałem trochę informacji na forum na temat monitoringu.
Zauważyłem że głównie polecacie kamery na przetworniku CCD Sony.
Chce wymienić aktualną kamerę (posiada niby diody ale niewiele to daje i obraz jest średni).
Na allegro jest tego całkiem sporo kamery na przetworniku CCD Sony 1/3" 480TVL i 420TVL kolor i czarnobiałe.
Ceny tych kamer to od około 150zł (za czarnobiałą) i od około 190zł za kolor.
Kamera by pracowała cały czas, podłączona do rejestratora.
W nocy jest głównie oświetlenie uliczne ale jest także lampa z czujnikiem ruchu, więc nie byłoby problemu z oświetleniem.
Czy warto taką kupić?
Do tego będzie jeszcze obudowa i czy polecacie jakąś konkretną czy taką najtańszą za około 60zł z grzałką?
Do tego obiektyw 4mm.
Z moich wyliczeń powinienem zmieścić się w 300zł.
Chyba że ktoś poleca coś innego?
Widziałem też kamery na przetworniku CCD LG 1/3" które są tańsze od tych Sony, czy warte są zakupu?
Zauważyłem że głównie polecacie kamery na przetworniku CCD Sony.
Chce wymienić aktualną kamerę (posiada niby diody ale niewiele to daje i obraz jest średni).
Na allegro jest tego całkiem sporo kamery na przetworniku CCD Sony 1/3" 480TVL i 420TVL kolor i czarnobiałe.
Ceny tych kamer to od około 150zł (za czarnobiałą) i od około 190zł za kolor.
Kamera by pracowała cały czas, podłączona do rejestratora.
W nocy jest głównie oświetlenie uliczne ale jest także lampa z czujnikiem ruchu, więc nie byłoby problemu z oświetleniem.
Czy warto taką kupić?
Do tego będzie jeszcze obudowa i czy polecacie jakąś konkretną czy taką najtańszą za około 60zł z grzałką?
Do tego obiektyw 4mm.
Z moich wyliczeń powinienem zmieścić się w 300zł.
Chyba że ktoś poleca coś innego?
Widziałem też kamery na przetworniku CCD LG 1/3" które są tańsze od tych Sony, czy warte są zakupu?