logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić zewnętrzny adres IP na komputerze? Różnice między IP wewnętrznym a zewnętrznym

Mandarynka85 19 Kwi 2009 17:23 1863 3
REKLAMA
  • #1 6433354
    Mandarynka85
    Poziom 1  
    Jak mam zmienić adres IP u siebie w komputerze? Jestem kompletnie zielona, jeśli chodzi o takie rzeczy... a w dodatku jak sprawdzam IP przez stronę internetową to mam inny niż jak wchodzę przez Stan: Połączenie sieci bezprzewodowej:cry: tam mam zupełnie inny adres IP... Jak to jest możliwe? Bardzo potrzebuję zmienić ten adres IP, który wyświetla mi się w internecie... teraz przeczytałam, że są dwa rodzaje IP, a mi chodzi o to jak zmienić ten zewnętrzny...
    Pomóżcie mi. Proszę
  • REKLAMA
  • #2 6433431
    Dido230
    Poziom 22  
    Ocena: 97
    Prawdopodobnie Twój zewnętrzny IP jest adresem wspólnym dla większości w Twojej sieci więc nie masz na niego wpływu może go zmienić tylko administrator sieci. Twój IP sieci wewnętrznej jest taki jak przydzieli Ci router punktu dostępowego, zgodny z MAC-iem Twojej karty sieciowej lub danymi logowania.
  • REKLAMA
  • #3 6433489
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    ipconfig /all to wpisz w konsoli CMD pokaże twój adres IP będzie to adres lokalny zaczynający się od 192. lub 10.
    Zaś ten który widzisz od strony internetu to adres IP jaki ma router WI-FI na wyjściu WAN

Dodano po 3 [minuty]:

Zewnętrznego adresu nie zmienisz, wewnętrzny jak masz dynamiczne DHCP podawane przez router to też go nie zmienisz jak masz dostęp do routera to możesz w nim ustawić DHCP na stałe i wpisać jaki ma Ci adres przydzielać. Ten adres IP nie jest widziany na zewnątrz poza twoją siecią.
  • #4 6433538
    Gawcio90
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Jak masz statyczne Ip to nie zmienisz, lecz możesz zamaskować. Hide Ip Platinum
REKLAMA