logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Diora FS-502 nie działa po podłączeniu do wzmacniacza WS-502 - brak reakcji

Gokart 30 Kwi 2004 19:37 1833 4
REKLAMA
  • #1 620461
    Gokart
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    Kupiłem korektor diora fs 502 i podłączyłem go do wzmacniacza ws 502 włączam i co i wielkie zero korekor nie działa żadnej reakcji na przesuwanie suwaków tak jakby korektor nie był wogóle podłączony wieć zajrzałem do środka i patrze a tam jedna płytka i parę kabelków nie znam się na tym ale w środki chyba powinno być coś wiecej.????????POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • REKLAMA
  • #2 620499
    SQ9PXB
    Poziom 27  
    Ocena: 59
    no jeszcze trafo by sie przydalo:) ale sprawdz, czy wszystkie kabelki sa podlaczone, a nie np. wiszace w powietrzu, zobacz tez czy przypadkiem WE i WY nie jest ze soba polaczone bezposrednio,i jeszcze przyjzyj sie dokladnie samej plycie czolowej, bo powinien tam byc przelacznik, ktry wlacza korekcje, lub ja pomija (tzw source direct)

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 620504
    andrew751
    Poziom 21  
    Ocena: 31
    Hej, ciekawe czego tam sie spodziewales, przeciez świat dąży do prostoty, [ czyt. glópoty ] , pewnie : -nie zdjąłeś mostków we wzmaku, -nie wpioles sie miedzy przedwzmacniacz a końcówke mocy czinczami itd. a czytaleś instrukcję obsługi ?. W każdym razie pozdrawiam i powodzenia .
  • REKLAMA
  • #4 620512
    Tomer
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    W FS-502 nie ma trafa - zasilanie jest pobierane z WS
  • #5 620521
    tymbark
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    kiedys wpadł mi w ręce taki korektor , o ile sobie przypominam padniety był tranzystor w gałęzi zasilania
REKLAMA