logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór politechniki po technikum z maturą z fizyki podstawowej – wasze opinie?

zurs 22 Kwi 2009 15:26 3848 6
REKLAMA
  • #1 6444190
    zurs
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Witam kończę w tym roku technikum i zastanawiam się na jaką politechnikę iść, maturę zdaję z fizyki podstawową. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6444199
    Szymon Tarnowski
    Poziom 27  
    Ocena: 181
    Jeśli dla Ciebie dokładniejszy kierunek studiów jest nie istotny, to informuję że nie musisz już iść na politechnikę żeby uniknąć wojska.
  • REKLAMA
  • #3 6444200
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 837
    Jakie to technikum, co Cię interesuje, masz silny zapał do nauki, czy jesteś dobry z matmy, fizyki, chemii itp?
  • REKLAMA
  • #4 6444225
    zurs
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    najbardziej interesowała by mnie elektronika jeśli chodzi o matematykę to przygotowuję się z niej intensywnie już od września jednak chyba będzie mi ciężko dostać się ze zdawaną tylko fizyką podstawową

Dodano po 48 [sekundy]:

kończę teraz technikum o profilu elektronika
  • #5 6444290
    fuutro
    Poziom 43  
    No to porozglądaj się po stronach politechnik, konkretnych wydziałów, zobacz na przedmioty itd. Zobacz też jak jest z naborami. W ostatnich latach ilość chętnych na polibudę to tragedia, podobnie wiedza na początku.
  • #6 6444323
    Toshib
    Poziom 15  
    Idź tam gdzie najbliżej, odległość od domu pełni kluczową rolę przy wyborze uczelni, wiem po sobie :)
  • REKLAMA
  • #7 6444340
    fuutro
    Poziom 43  
    A tam, ja mam najbliżej do Krakowa a siedzę w Gliwicach i mi się podoba. Mam współlokatora z Nowego Targu i do domu jeździ tylko na wakacje, Boże narodzenia+sylwester, Wielkanoc i chyba tyle. Mieszkam z nim dopiero dwa lata :D Ja jeżdżę co dwa tygodnie, czasem rzadziej. Dodam też, że żaden z nas nie ma tu nikogo bliskiego ani pracy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik, absolwent technikum elektroniki, z maturą z fizyki na poziomie podstawowym, poszukuje porady dotyczącej wyboru politechniki i kierunku studiów (preferowana elektronika). Zastanawia się, czy poziom podstawowy fizyki na maturze nie będzie przeszkodą w dostaniu się na wymarzone studia, mimo intensywnych przygotowań z matematyki. W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie stron internetowych politechnik i wydziałów, zapoznanie się z programem studiów, wymaganiami rekrutacyjnymi oraz poziomem naboru. Zwrócono uwagę, że odległość od domu może być czynnikiem wyboru, ale nie jest jedynym decydującym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA