Witam kończę w tym roku technikum i zastanawiam się na jaką politechnikę iść, maturę zdaję z fizyki podstawową. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.Pozdrawiam
najbardziej interesowała by mnie elektronika jeśli chodzi o matematykę to przygotowuję się z niej intensywnie już od września jednak chyba będzie mi ciężko dostać się ze zdawaną tylko fizyką podstawową
No to porozglądaj się po stronach politechnik, konkretnych wydziałów, zobacz na przedmioty itd. Zobacz też jak jest z naborami. W ostatnich latach ilość chętnych na polibudę to tragedia, podobnie wiedza na początku.
A tam, ja mam najbliżej do Krakowa a siedzę w Gliwicach i mi się podoba. Mam współlokatora z Nowego Targu i do domu jeździ tylko na wakacje, Boże narodzenia+sylwester, Wielkanoc i chyba tyle. Mieszkam z nim dopiero dwa lata Ja jeżdżę co dwa tygodnie, czasem rzadziej. Dodam też, że żaden z nas nie ma tu nikogo bliskiego ani pracy.
Użytkownik, absolwent technikum elektroniki, z maturą z fizyki na poziomie podstawowym, poszukuje porady dotyczącej wyboru politechniki i kierunku studiów (preferowana elektronika). Zastanawia się, czy poziom podstawowy fizyki na maturze nie będzie przeszkodą w dostaniu się na wymarzone studia, mimo intensywnych przygotowań z matematyki. W odpowiedziach sugerowano sprawdzenie stron internetowych politechnik i wydziałów, zapoznanie się z programem studiów, wymaganiami rekrutacyjnymi oraz poziomem naboru. Zwrócono uwagę, że odległość od domu może być czynnikiem wyboru, ale nie jest jedynym decydującym. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.