Witam
Probuje zestawić połaczenie GPRS wykorzystujac Nokie 6310i
Konfiguracje "Wap GPRS" przeslalem smsem.
"WAP GPRS
Nazwa konfiguracji: WAP Orange GPRS
Nośnik danych: GPRS
APN (punkt dostępu): wap
Nazwa użytkownika: wap
Hasło: wap
Uwierzytelnianie: normalne
Serwer (strona główna): http://mobile.orange.pl
Adres bramki IP: 192.168.6.102
Port IP: 9201"
GPRS w telefonie działa. Otwiera strony itd.. Jednak mam problem przy polaczeniu do internetu przez laptopa.
Gdy wybieram numer *99# Nastepuje proba polaczenia która konczy sie komunikatem w telefonie:
"Najpierw zaabonuj GPRS" a w komputerze: "Trwa rejestrowania komputera w sieci... Błąd 734: Protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony."
Znalazlem gdzies informacje, że to wina nie wpisanego APN w komputerze. W opcjach modemu dodałem dodatkowe polecenie inicjujące [+cgdcont=1, "ip","wap"].
Poskutkowało to tym, że połączenie się zestawia. Wyswietla sie predkosc polaczenia. Jednak nie da sie otworzyc zadnej strony a ilosc przeslanych danych nie przekracza 1KB.
Telefon sprawny, bluetooth sprawny, laptop sprawny gdyz rano testowalem w Erze i wszystko bylo ok.
Zasieg Orange tez jest na maxa.
Prosze o wszelkie sugestie gdzie popelniam jakis blad, albo co zrobic by działalo to poprawnie?
p.s. 3 kolejni konsultanci Orange nie potrafili wyjasnic w ciagu 28 minut.
Probuje zestawić połaczenie GPRS wykorzystujac Nokie 6310i
Konfiguracje "Wap GPRS" przeslalem smsem.
"WAP GPRS
Nazwa konfiguracji: WAP Orange GPRS
Nośnik danych: GPRS
APN (punkt dostępu): wap
Nazwa użytkownika: wap
Hasło: wap
Uwierzytelnianie: normalne
Serwer (strona główna): http://mobile.orange.pl
Adres bramki IP: 192.168.6.102
Port IP: 9201"
GPRS w telefonie działa. Otwiera strony itd.. Jednak mam problem przy polaczeniu do internetu przez laptopa.
Gdy wybieram numer *99# Nastepuje proba polaczenia która konczy sie komunikatem w telefonie:
"Najpierw zaabonuj GPRS" a w komputerze: "Trwa rejestrowania komputera w sieci... Błąd 734: Protokół kontrolny połączeń PPP został zakończony."
Znalazlem gdzies informacje, że to wina nie wpisanego APN w komputerze. W opcjach modemu dodałem dodatkowe polecenie inicjujące [+cgdcont=1, "ip","wap"].
Poskutkowało to tym, że połączenie się zestawia. Wyswietla sie predkosc polaczenia. Jednak nie da sie otworzyc zadnej strony a ilosc przeslanych danych nie przekracza 1KB.
Telefon sprawny, bluetooth sprawny, laptop sprawny gdyz rano testowalem w Erze i wszystko bylo ok.
Zasieg Orange tez jest na maxa.
Prosze o wszelkie sugestie gdzie popelniam jakis blad, albo co zrobic by działalo to poprawnie?
p.s. 3 kolejni konsultanci Orange nie potrafili wyjasnic w ciagu 28 minut.