Witam. We firmie mam takową centralę, nie pamiętam dokładnie numeru(mogę podać poźniej). Sytuacja wygląda tak - Ktoś poprzez DISE nadzwonił na koszt firmy duże rachunki. Zawezwałem Pana, który instalował tą centralę i Powiedział, że centrala ma ustawienia fabryczne, dla tego była słabo zabezpieczona (tzn byly 32 kody poprzez które można było zadzwonić przez DISE : od 0001 do 0032) ale zastanawia mnie to czy jest to możliwe, żeby centrala się zrestartował (tak twierdzi Pan, np: od spadku napięcia lub dłuższego wyłączenia prądu - posiadaa akumulator w przypadku wyłączenia prądu) ale wszystkie inne oprogramowania zostały ???(tzn: numery wewnętrzne, kolejność dzwonienia telefonów, itd). Oraz jakie są te ustawienia fabryczne w takich centralach - chodzi mi o hasła dostępu do centrali oraz hasła do DISY ???Niesty Pan nie posiadał naszego beck up i nie mogłem zobaczyć,czy czasami takowe nie były od początku. Dodam,że nie mam modemu i nie jest możliwe programowanie przez internet. Powiedzcie co mogę zrobić. Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedz